Verlies voor OCI-LIONS in Volendam na desastreuze tweede helft

Verlies voor OCI-LIONS in Volendam na desastreuze tweede helft

 
In de tweede Play-Off wedstrijd ging OCI-LIONS op bezoek in Volendam. De ploeg van Mark Schmetz verdedigde voor aanvang van de wedstrijd een drie punten voorsprong op Volendam en Aalsmeer. 
 
OCI-LIONS komt vliegend uit de startblokken in de Opperdam. Binnen acht minuten heeft Volendam al een tijdstraf en vier doelpunten moeten incasseren en komen ze zelf niet tot scoren. Ook aan de kant van LIONS valt er een tijdstraf voor Kai Feldmann, het is meteen duidelijk dat dit een pittige wedstrijd zou worden. Dat blijkt al helemaal als Kai Feldmann na tien minuten al naar de tribune moet vertrekken met een rode kaart na een overtreding op een uitgebroken Tim Claessens. Kai blijkt echter ook een waardevolle aanvulling voor de meegereisde supporters op de tribune!
Na een kwartier is Volendam via Beemsterboer en Mrsulja teruggekomen tot 3-6, maar Mario Bergen en een break van Joao Ramos brengen het verschil weer op vier. Portengen neemt dan een time-out namens Volendam, die in eerste instantie effect lijkt te hebben. Van Schie en Baijens zorgen voor een 6-8 tussenstand na twintig minuten. Als Volendam dan tegen een tijdstraf aanloopt loopt LIONS via Lino Janssen (empty goal) en een penalty van Ramos weer uit naar 7-11. Bij Volendam krijgt Geert Hinskens steeds meer speelruimte van de LIONS dekking en in de laatste vijf minuten weet hij drie keer van afstand te scoren. Het tweede doelpunt van Joris Baart en een break van Rob Schmeits bepalen de ruststand uiteindelijk op 12-15. 
 
De tweede helft weet LIONS het gat van drie doelpunten tot de zesde minuut in stand te houden. Twee tijdstraffen (Ivo Steins en Joris Baart) blijken later een belangrijk breekpunt in de wedstrijd te zijn. Van 15-18 komt Volendam na negen minuten voor het eerst in de wedstrijd gelijk door Geert Hinskens. De Noord-Hollanders stomen dan binnen vier minuten door naar 22-18, en LIONS is het spel van de eerste helft helemaal kwijt. De ploeg weet nog enigszins aan te haken door goals van Ivo Steins, Joris Baart en een break van Rob Schmeits, maar verdedigend wordt er te vaak verzaakt. Geert Hinskens scoort drie keer op rij en Mrsulja maakt er na dik 22 minuten 27-22 van. Bij LIONS komt het lek in de dekking maar niet boven en ook aanvallend is het team machteloos, vijf minuten voor tijd maakt Maurits van Buren er 29-23 van. In de laatste vijf minuten kruipt OCI-LIONS nog iets dichterbij via Bram Versteegden en Mario Bergen, maar de winst is dan allang uit zicht. Eindstand in Volendam wordt 30-27. OCI-LIONS blijft koploper maar heeft nog maar één punt voorsprong op Kras/Volendam.
 
Scores OCI-LIONS: Joao Ramos 8, Rob Schmeits 4, Ivo Steins, Mario Bergen en Joris Baart 3, Lino Janssen en Kai Feldmann 2, Nuno Rebelo en Bram Versteegden 1.