Winst voor OCI-LIONS 2 in de laatste seconde

De Eredivisie is dit seizoen een mooie competitie waar iedere week weer goede wedstrijden op het programma staan. Zo ook weer voor OCI-LIONS 2, ditmaal krijgen de jonge talenten Aalsmeer 2 op bezoek. Een ploeg met ervaring, veel talent en goed handbal. Beide ploegen staan op een gedeelde 4e plek in de Eredivisie, de winnaar loopt dus uit op de andere ploeg.

Vanaf het begin was het een gelijk opgaande strijd, zoals gezien de stand ook verwacht. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en deden weinig voor elkaar onder. Zo werden er mooie goals gemaakt en prima verdedigd. Toch werd het gaandeweg moeilijker voor OCI-LIONS 2. Ze kregen geen grip meer op het spel van Aalsmeer 2. Hierdoor ging OCI-LIONS 2 met een achterstand de rust in (11-15).

In de rust werd door Harold en Maik erop gehamerd dat niets verloren was, de jongens hadden nog 30 minuten om de achterstand weg te werken en zelfs de wedstrijd te winnen. Ze kregen de opdracht mee om punt voor punt de achterstand weg te werken. Niet vooruit kijken, maar handballen in het moment. OCI-LIONS 2 kwam vol goede moed de kleedkamers uit. Het publiek was er klaar voor en ging nog eens goed achter de jongens staan. Zoals gezegd werd punt voor punt aan de achterstand gewerkt en met nog 10 minuten te spelen was de stand gelijk. Maar Aalsmeer liet dit niet zomaar gebeuren en schakelde een tandje bij. Ze liepen weer 2 punten uit en de laatste minuten verstreken. Toch was ook OCI-LIONS 2 niet van plan de punten weg te geven en onder leiding van uitblinkers keeper Scott de Hoogh en Tim Roefs werd de achterstand wederom weg gewerkt. In de allerlaatste minuut wist OCI-LIONS 2 op voorsprong te komen (25-24). Met nog een enkele seconde te spelen maakte Aalsmeer 2 de gelijkmaker. Maar de wedstrijd was nog niet voorbij, met nog 13 seconde op de klok pakte Harold een time out. Het plan was gemaakt en de tijd starte weer. Tim Roefs kwam in balbezit, rende naar voren, de gecreëerde ruimte en gaf Tristen Boiten de bal op de hoek. Tristen sprong en scoorde! De punten bleven in eigen huis en de wedstrijd werd gewonnen met 26-25.

Doelpuntenmakers: Jesper (4), Koen (2), Tim R (7), Thomas (1), Yakko (4), Tristen (1), Marijn (1), Cas (2), Stijn (3), Bram (1).

Man of the match: Tim Roefs.

Een groot compliment voor het vaste vrijwilligersteam, die ook deze wedstrijd weer voor ons klaar stonden.

Aanstaande zaterdag (7 december) staat de derby tegen BFC op het programma. Hou onze social media in de gaten voor meer details over deze wedstrijd.