Oefenstof

Oefenstof

Tophandbal Zuid-Limburg wil naast het tophandbal ook maatschappelijk meer doen voor het handballen in Limburg. Daarom heeft zij ervoor gekozen om in het Limburgse actief bezig te zijn door het geven van clinics en workshops.

Bij het geven van clinics en workshops is er voor gekozen om dit samen te doen met spelers van OCI Nitrogen-LIONS 1 en 2. Daarnaast is er een samenwerking met de handbalschool van het Graaf Huyn College.

Het geven van de clinics kan gebeuren door het geven van trainingen in een van de sporthallen in Geleen, Sittard of Beek. Ook geven we trainingen en clinics bij de clubs in hun eigen vertrouwde sporthal. Een aantal verenigingen hebben hier al gebruik van gemaakt.

Daarnaast wil Tophandbal Zuid-Limburg voldoen aan de wens van veel verenigingen door aan kennisverbreding te doen. Daartoe heeft trainer Maurice Canton een boekwerk geschreven waarin oefenstof aan de orde komt. Deze oefenstof willen we graag hier terug laten komen door regelmatig oefenstof op de website te plaatsen.

Hieronder vindt u voorbeelden. Deze zullen regelmatig aangevuld worden. Door op een oefening te klikken opent u een document in pdf-vorm.

 

Oefenstof:

Verdedigende oefening: techniek-voetenwerk

Passoefening in vierkant: passen en lopen

Keepersoefening: ingooien in 2 rijen