LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Aannamebeleid Vrijwilligers

De Stichting Top Handbal Zuid-Limburg / Limburg LIONS drijft bijna in zijn geheel op vrijwilligers. De vrijwilligers vormen het hart van onze Stichting THZL / Limburg LIONS. Zonder hen kunnen wij niet bestaan en zouden onze sporters en supporters niet wekelijks kunnen genieten van wedstrijden, trainingen en/of een bezoek aan de kantine. Uitgangspunt is dat iedereen vrijwilliger kan worden. Om ervoor te kunnen zorgen dat we nu en in de toekomst blijven werken met vrijwilligers met integere bedoelingen, geldt er een korte procedure voordat iemand vrijwilliger kan worden.

Het is uitermate belangrijk dat onze sporters en overige betrokkenen onbezorgd kunnen sporten in een veilig sportklimaat en bij de trainers, begeleiders en overige vrijwilligers in veilige handen zijn.

Een goed aannamebeleid kan problemen voorkomen. Door het hebben van een aannamebeleid voor vrijwilligers zullen mensen met verkeerde bedoelingen eerder afgeschrikt worden om binnen de Stichting THZL / Limburg LIONS een functie te vervullen.

Daarom doorloopt de Stichting THZL / Limburg Lions de volgende stappen bij het werven en inzetten van vrijwilligers:

  1. Een kennismakingsgesprek met een lid van het bestuur of betreffende commissieverantwoordelijken
  2. De vrijwilliger dient de gedragsregels tot zich te nemen en zich hier aan te conformeren
  3. Voor iedere vrijwilliger wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd; de VOG zal periodiek worden vernieuwd
  4. Er worden mogelijk referenties gecheckt


De relevante gedragsregels voor vrijwilligers/begeleiders treft u hieronder aan:

Top