LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

2014-2015 2015-2016 2016-2017 2022-2023

Landskampioen

2014-2015 2015-2016 2016-2017

Bekerwinnaar

2014-2015 2021-2022

Bene-league

2016-2017 2017-2018 2023-2024

Supercup

KEMBIT-LIONS

Seizoen 2022-2023

Het seizoen 2022-2023 zal de boeken ingaan als een jaar vol opwindende momenten en indrukwekkende prestaties voor KEMBIT LIONS. In de Europese Cup bereikte het team de 3e ronde, waar ze streden tegen HC Lokomotiv uit Bulgarije en Junior Fasano uit Italië, een teken van hun groeiende internationale aanwezigheid.

In de BENE-League liet KEMBIT LIONS andermaal hun competitieve vuur zien, eindigend op een verdienstelijke 2e plaats. De Final4 was een podium van intense concurrentie, waar het team zich vastbeet en een bewonderenswaardige 2e plaats behaalde.

De Nationale Beker betekende voor KEMBIT LIONS een reis naar de halve finale, waar ze hun vastberadenheid en vechtlust toonden in een competitie van hoog niveau. Het was een herinnering aan hun voortdurende streven naar excellentie.

In de HandbalNL League behaalde KEMBIT LIONS de hoogste eer, met een glorieuze 1e plaats die werd bekroond met de kampioenstrofee. Het team toonde niet alleen technische superioriteit, maar ook een ongeëvenaarde teamgeest die hen naar de top van het klassement bracht.

De kers op de taart was ongetwijfeld de Finale van het Nederlands Kampioenschap (NK) tegen KRAS/Volendam. KEMBIT LIONS stond als onbetwiste kampioen op het hoogste podium, met overwinningen in beide wedstrijden, een indrukwekkende prestatie die hun suprematie in het Nederlandse handbal bevestigde.

Seizoen 2021-2022

Het seizoen 2021-2022 markeerde een indrukwekkende voortzetting van de triomfen van KEMBIT LIONS. Ondanks de teleurstelling van de afgelasting van de Nationale Beker als gevolg van de voortdurende invloed van COVID-19, schitterde het team in andere competities en bewees het opnieuw waarom het een krachtpatser is in het Nederlandse handbal.

In de felbevochten BENE-League streed KEMBIT LIONS met vastberadenheid en eindigde op een bewonderenswaardige 2e plaats. Het team toonde niet alleen technische vaardigheden, maar ook een onschatbare teamgeest die hen naar de top van het klassement bracht.

De hoogtepunten van het seizoen werden echter echt belichaamd in de prestigieuze Final4. Hier kwam KEMBIT LIONS tot hun recht en veroverden ze de 1e plaats, bekroond met de glansrijke kampioenstrofee. Deze overwinning was een viering van toewijding, vaardigheid en de vastberadenheid van elk lid van het team om te excelleren op het hoogste niveau.

In de HandbalNL League zette KEMBIT LIONS hun opmerkelijke prestaties voort, waarbij ze een eervolle 3e plaats behaalden. Dit resultaat getuigde van de consistentie en het competitieve karakter van het team, dat keer op keer zijn bereidheid toonde om te strijden en te zegevieren.

Ondanks de uitdagingen die het seizoen met zich meebracht, blijft KEMBIT LIONS een bron van trots voor hun supporters. Het seizoen 2021-2022 zal de geschiedenis ingaan als een periode waarin KEMBIT LIONS niet alleen schitterde in het gezicht van tegenslagen, maar ook triomfeerde op de hoogste podia van het Nederlandse handbal, een ware inspiratie voor handbalfans overal. 🏆

Lees meer

Seizoen 2020-2021

In het seizoen 2020-2021 heeft KEMBIT LIONS, de trotse handbalclub, met vastberadenheid en veerkracht gestreden te midden van de uitdagende omstandigheden die door de COVID-19 pandemie werden gecreëerd. Het jaar begon vol belofte, maar al snel werden de competitieve hoogtepunten van het team getroffen door onverwachte afgelastingen.

De BENE-League, Final4 en Nationale Beker, normaal gesproken het podium voor glansrijke prestaties, werden allemaal afgelast vanwege de voortdurende impact van het virus. Desondanks heeft KEMBIT LIONS zich niet laten ontmoedigen. Het team hield vast aan hun toewijding en bleef werken aan hun doelen.

In de HandbalNL League kwamen de inspanningen van KEMBIT LIONS tot bloei. Met vastberadenheid en passie voor het spel bereikten ze de 1e plaats, een indrukwekkende prestatie die de veerkracht van het team benadrukte. Elk lid van KEMBIT LIONS droeg bij aan deze glansrijke overwinning, en de fans waren trots op de inzet en toewijding die ze elke wedstrijd zagen.

In de spannende Finale van het Nederlands Kampioenschap (NK) botsten KEMBIT LIONS en Greenpark/Aalsmeer op het handbalveld. Het was een intense strijd die uiteindelijk resulteerde in een welverdiende 2e plaats voor KEMBIT LIONS. Ondanks de nederlaag toonde het team karakter en vastberadenheid, waarmee ze hun plaats in de handbalgeschiedenis verstevigden.

Hoewel het seizoen werd gekenmerkt door onvoorziene uitdagingen en teleurstellingen, heeft KEMBIT LIONS bewezen dat ware kracht niet alleen te vinden is in overwinningen, maar ook in de manier waarop een team reageert op tegenslagen. Het seizoen 2020-2021 zal voor altijd herinnerd worden als een periode waarin KEMBIT LIONS ondanks alle obstakels de ware geest van sportiviteit en doorzettingsvermogen belichaamde.

Seizoen 2019-2020
In het seizoen 2019-2020 is in goed overleg met OCI Nitrogen de naam van de club gewijzigd. Vanaf december 2019 gaat Limburg LIONS veder onder de nieuwe naam KEMBIT-LIONS.

Het seizoen 2019-2020 gaat tevens in de boeken als een historisch seizoen. Helaas zijn alle competities stil gelegd vanwege het COVID-19 Coronavirus. KEMBIT-LIONS had zich geplaatst voor de Final4 maar deze werd helaas 2 dagen voor aanvang gecanceld.

Seizoen 2018-2019
In de aanloop naar het seizoen 2018-2019 heeft OCI Nitrogen-LIONS zich versterkt met een aantal spelers. In de euregio werd een jong talent gevonden: Pieter Strauven. Rudi Schenk én Jasper Adams keerde na een verblijf in het buitenland terug op ‘het oude nest’ en stroomde enkele jonge talenten naar de hoofdmacht door: Jeroen Roefs, Bram Versteegden en Mike Kusters. Gelet op de net gemiste prijzen in hetseizoen 2017-2018 waren de verwachtingen door deze versterkingen en breedte van de bank vooraf aan het seizoen 2018-2019 hoog gespannen. Na de zomerstop en een goede voorbereiding met onder andere enkele toernooizeges in de rugzak werd eerst gestart in Europa. In de wedstrijden om de EHF-cup werd zeer goed gepresteerd. West Wien werd in de eerste ronde met klein verschil geklopt en in de tweede ronde wachtte het gerenommeerde Alpla Hard eveneens uit Wenen. Met twee gelijke spelen (23-23) en (29-29), maar meer uit gescoorde doelpunten kon uitgekeken worden naar een heel grote tegenstander. De vreugde over het behaalde resultaat was groot: Voor de Europacupwedstrijden werd de inmiddels vertrouwde Stadssporthal tijdelijk verruild voor de Topsporthal van Fitland. Een hele verhuizing en grote klus voor alle vrijwilligers. Bij de loting kwam een zware tegenstander uit de bus: GrundfosTatabanya uit Hongarije. De uitwedstrijd liep uit op een flinke nederlaag (31-18), maar de thuiswedstrijd eindigde in een fraai en verdiend gelijkspel (27-27). Zelfs een VIP-shuttle werd georganiseerd. Daarmee kwam een einde aan dit mooie Europese avontuur en kon met een goed gevoel en positieve bagage een vervolg gegeven worden aan de BENE-League.

In de BENE-League startte OCI Nitrogen-LIONS als een van de topfavorieten voor een finaleplek en werd gehoopt dat de ploeg het deze keer de winnaar van de BENE-League Achilles Bocholt lastig zou kunnen maken. De niveauverschillen tussen de ploegen worden allengs kleiner. Helaas kende OCI Nitrogen-LIONS een ongewoon en onverwacht slechte start, drie nederlagen in de eerste serie, wellicht door de zware weken met een dubbel speelschema en reizen in verband met de Europacup, maakten dat het lange tijd spannend bleef of de Final 4 dit seizoen wel gehaald zou kunnen worden. Uiteindelijk lukte dit toch geheel op eigen kracht. Het finaleweekend in Antwerpen was goed georganiseerd en leverde fraaie wedstrijden op: De nummers twee (Visé) en drie (OCI Nitrogen-LIONS) van de BENE-League competitie leverden een geweldige strijd in de halve finale, die pas na verlengingen (28-28) in het voordeel van de Belgen werd beslist (42-39). Bocholt zette Aalsmeer vrij gemakkelijk opzij en zo werd de finale een Belgisch onderonsje, waarbij Bocholt meer reserve krachten had door hun walk-over dan de ploeg uit Visé, die in de halve finale al alles had moeten geven tegen OCI Nitrogen-LIONS.

Bocholt prolongeerde de titel na een zinderende finale. De strijd om de derde plaats tegen Aalsmeer werd gewonnen door OCI Nitrogen-LIONS, dat diverse jonge talenten speeltijd gunde, om de vaste spelers rust te gunnen.

Seizoen 2017-2018
2017-2018 zou voor OCI-LIONS een seizoen van 'net niet' worden. Voor het eerst in jaren werd de eindstrijd van de Nationale Beker niet gehaald, na uitschakeling in de halve finale. Daarvoor had de ploeg in de BENE-League finale ook al haar meerdere moeten erkennnen in Achilles Bocholt, dat door een 34-31 overwinning haar titel prolongeerde. Ook in de Best of Three serie om het Landskampioenschap trok OCI-LIONS aan het kortste eind en moest de landstitel aan Aalsmeer gelaten worden. 

OCI-LIONS is de eerste Nederlandse ploeg ooit die de poulefase van de EHF Cup heeft bereikt. Het was even wennen aan het niveau maar de tegenstanders werden steeds meer enthousiast over het spel van OCI-LIONS. Van alle ploegen kwamen de complimeneten dat we snel leerden en progressie maakten. Het moge duidelijk zijn dat we geen wedstrijd hebben kunnen winnen tegen de professionals van HBC Nantes (FR) - Göppingen (DE) en Holstebro (DK)

OCI-LIONS won in 2014-2015 de BENE-League, de Nationale Beker en ook de competitie werd door de Limburgers gewonnen. In de bekerfinale van het seizoen 2015-2016 werd er van FIQAS/Aalsmeer gewonnen. Het seizoen 2015-2016 werd afgesloten met een zinderende finaleserie tegen BEVO. Nadat beiden ruim hun eerste thuiswedstrijd wonnen, heeft OCI-LIONS de derde wedstrijd met 28-26 gewonnen en prolongeerde hiermee de nationale titel.

Linkerhoek
#4
Linkeropbouw
#5
Rechterhoek
#6
Rechterhoek
#7
Middenopbouw
#8
Linkeropbouw
#10
Middenopbouw
#18
Linkerhoek
#21
Linkeropbouw
#33
Rechteropbouw
#37
Trainer / Coach
#
Ass. Trainer / Coach
#
Ass. Trainer / Coach
#
Ass. Trainer / Coach
#
Ass. Trainer / Coach
#
Teambegeleider
#
Sporttherapeut
#
Fysiotherapeut
#
Krachttrainer
#
Manager
#
Rob Schmeits
Rob Schmeits
Aantal2
PositieRechterhoek
Nummer6
Jasper Adams
Jasper Adams
Aantal3
PositieLinkeropbouw
Nummer33
Jur Eussen
Jur Eussen
Aantal1
PositieLinkeropbouw
Nummer10
Luca van Straaten
Luca van Straaten
Aantal1
PositieLinkerhoek
Nummer21
Bram Kleijkers
Bram Kleijkers
Aantal2
PositieKeeper
Nummer16
Jasper Adams
Jasper Adams
Goals122
PositieLinkeropbouw
Nummer33
Rob Schmeits
Rob Schmeits
Goals156
PositieRechterhoek
Nummer6
Bram Kleijkers
Bram Kleijkers
Goals2
PositieKeeper
Nummer16
Luca van Straaten
Luca van Straaten
Goals54
PositieLinkerhoek
Nummer21
Jur Eussen
Jur Eussen
Goals115
PositieLinkeropbouw
Nummer10
Ivo Steins
Ivo Steins
Goals48
PositieMiddenopbouw
Nummer18
Martijn Kleijkers
Martijn Kleijkers
Goals54
PositieCirkel
Nummer39
Ids Eussen
Ids Eussen
Goals6
PositieRechteropbouw
Nummer37
Scott de Hoogh
Scott de Hoogh
Goals1
PositieKeeper
Nummer12
Jasper Ritzen
Jasper Ritzen
Goals46
PositieLinkerhoek
Nummer4
Jens Dijkstra
Jens Dijkstra
Goals1
PositieKeeper
Nummer2
Tobias Weiler
Tobias Weiler
Goals74
PositieMiddenopbouw
Nummer8
Jelte Hiemstra
Jelte Hiemstra
Goals15
PositieLinkeropbouw
Nummer5
Philipp Hempel
Philipp Hempel
Goals14
PositieCirkel
Nummer28
Jonathan Bromet
Jonathan Bromet
Goals13
PositieCirkel
Nummer20
Kyan van Berlo
Kyan van Berlo
Goals30
PositieRechterhoek
Nummer7
Top