LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS 2

OCI-LIONS won in 2014-2015 de BENE-League, de Nationale Beker en ook de competitie werd door de Limburgers gewonnen. In de bekerfinale van het seizoen 2015-2016 werd er van FIQAS/Aalsmeer gewonnen. Het seizoen 2015-2016 werd afgesloten met een zinderende finaleserie tegen BEVO. Nadat beiden ruim hun eerste thuiswedstrijd wonnen, heeft OCI-LIONS de derde wedstrijd met 28-26 gewonnen en prolongeerde hiermee de nationale titel.
OCI-LIONS is de eerste Nederlandse ploeg ooit die de poulefase van de EHF Cup heeft bereikt. Ondanks enkele spannende wedstrijden, heeft het team geen enkel punt behaald.

Lees meer

2017-2018 zou voor OCI-LIONS een seizoen van 'net niet' worden. Voor het eerst in jaren werd de eindstrijd van de Nationale Beker niet gehaald, na uitschakeling in de halve finale. Daarvoor had de ploeg in de BENE-League finale ook al haar meerdere moeten erkennnen in Achilles Bocholt, dat door een 34-31 overwinning haar titel prolongeerde. Ook in de Best of Three serie om het Landskampioenschap trok OCI-LIONS aan het kortste eind en moest de landstitel aan Aalsmeer gelaten worden. 

In de aanloop naar het seizoen 2018-2019 heeft OCI Nitrogen-LIONS zich versterkt met een aantal spelers. In de euregio werd een jong talent gevonden: Pieter Strauven. Rudi Schenk én Jasper Adams keerde na een verblijf in het buitenland terug op ‘het oude nest’ en stroomde enkele jonge talenten naar de hoofdmacht door: Jeroen Roefs, Bram Versteegden en Mike Kusters. Gelet op de net gemiste prijzen in hetseizoen 2017-2018 waren de verwachtingen door deze versterkingen en breedte van de bank vooraf aan het seizoen 2018-2019 hoog gespannen. Na de zomerstop en een goede voorbereiding met onder andere enkele toernooizeges in de rugzak werd eerst gestart in Europa. In de wedstrijden om de EHF-cup werd zeer goed gepresteerd. West Wien werd in de eerste ronde met klein verschil geklopt en in de tweede ronde wachtte het gerenommeerde Alpla Hard eveneens uit Wenen. Met twee gelijke spelen (23-23) en (29-29), maar meer uit gescoorde doelpunten kon uitgekeken worden naar een heel grote tegenstander. De vreugde over het behaalde resultaat was groot: Voor de Europacupwedstrijden werd de inmiddels vertrouwde Stadssporthal tijdelijk verruild voor de Topsporthal van Fitland. Een hele verhuizing en grote klus voor alle vrijwilligers. Bij de loting kwam een zware tegenstander uit de bus: GrundfosTatabanya uit Hongarije. De uitwedstrijd liep uit op een flinke nederlaag (31-18), maar de thuiswedstrijd eindigde in een fraai en verdiend gelijkspel (27-27). Zelfs een VIP-shuttle werd georganiseerd. Daarmee kwam een einde aan dit mooie Europese avontuur en kon met een goed gevoel en positieve bagage een vervolg gegeven worden aan de BENE-League.

In de BENE-League startte OCI Nitrogen-LIONS als een van de topfavorieten voor een finaleplek en werd gehoopt dat de ploeg het deze keer de winnaar van de BENE-League Achilles Bocholt lastig zou kunnen maken. De niveauverschillen tussen de ploegen worden allengs kleiner. Helaas kende OCI Nitrogen-LIONS een ongewoon en onverwacht slechte start, drie nederlagen in de eerste serie, wellicht door de zware weken met een dubbel speelschema en reizen in verband met de Europacup, maakten dat het lange tijd spannend bleef of de Final 4 dit seizoen wel gehaald zou kunnen worden. Uiteindelijk lukte dit toch geheel op eigen kracht. Het finaleweekend in Antwerpen was goed georganiseerd en leverde fraaie wedstrijden op: De nummers twee (Visé) en drie (OCI Nitrogen-LIONS) van de BENE-League competitie leverden een geweldige strijd in de halve finale, die pas na verlengingen (28-28) in het voordeel van de Belgen werd beslist (42-39). Bocholt zette Aalsmeer vrij gemakkelijk opzij en zo werd de finale een Belgisch onderonsje, waarbij Bocholt meer reserve krachten had door hun walk-over dan de ploeg uit Visé, die in de halve finale al alles had moeten geven tegen OCI Nitrogen-LIONS.

Bocholt prolongeerde de titel na een zinderende finale. De strijd om de derde plaats tegen Aalsmeer werd gewonnen door OCI Nitrogen-LIONS, dat diverse jonge talenten speeltijd gunde, om de vaste spelers rust te gunnen.

In het seizoen 2019-2020 is in goed overleg met OCI Nitrogen de naam van de club gewijzigd. Vanaf december 2019 gaat Limburg LIONS veder onder de nieuwe naam KEMBIT-LIONS.

Linkerhoek
#4
Keeper
#1
Krachttrainer
#N.v.t.
Ass. Teambegeleider
#27
links/midden opbouw
#26
Linkerhoek
#29
Rechterhoek
#30
Trainer / Coach
#N.v.t.
Teambegeleider
#N.v.t
Rechteropbouw
#24
Manager
#N.v.t.
Masseur
#
Bram Kleijkers
Bram Kleijkers
Goals0
PositieKeeper
Nummer16
Damiano Caddeo
Damiano Caddeo
Goals0
PositieCirkel
Nummer10
Tim Posthuma
Tim Posthuma
Goals0
Positielinks/midden opbouw
Nummer26
Tristen Boiten
Tristen Boiten
Goals0
PositieLinkerhoek
Nummer29
Ryan Houben
Ryan Houben
Goals0
PositieRechteropbouw
Nummer24
Top