Mats Pastoor komt, Ramos en Strauven tekenen bij


OCI Nitrogen-LIONS heeft de eerste versterking voor het komende seizoen al binnen. Cirkelspeler Mats Pastoor komt over van Sporting NELO. Pastoor kwam eerder al drie seizoenen in actie voor de club uit Sittard-Geleen.  
 
De 24-jarige Pastoor genoot zijn jeugdopleiding bij HV BFC uit Beek en stroomde daarna door naar het opleidingsteam van OCI-LIONS. Daar groeide hij al snel uit tot een dragende speler en kreeg hij regelmatig de kans ook voor het eerste team uit te komen. In de zomer van 2016 vertrok hij naar Sporting NELO. Een afgescheurde kruisband in december 2017 betekende de start van een langdurige revalidatie. Bij OCI-LIONS krijgt Pastoor nu de kans om terug te komen op zijn oude niveau.  
 
Bij OCI-LIONS gaat Mats Pastoor samen met Ivo Steins de plek op de cirkel invullen, en voegt meteen ook lengte toe aan de selectie. ‘Door  mijn lengte ben ik een ander soort cirkelloper dan Ivo. Ik denk dat het belangrijk is voor een team om een grote en een kleinere cirkelspeler te hebben. Op die manier kun je variëren’, aldus Pastoor. Door zijn sterke fysiek zal hij ook verdedigend een belangrijke rol gaan spelen.  
 
Momenteel is Pastoor bezig met de laatste stappen in zijn revalidatie. Hij is blij dat hij de kans krijgt om in een vertrouwde omgeving terug te keren op het handbalveld. ‘Het is voor mij thuiskomen bij OCI-LIONS. Ik vind het dan ook extra mooi om mijn comeback te mogen maken in het LIONS-shirt. Ik krijg de kans en de tijd om terug te komen, in samenwerking met een uitstekende medische staf.’ Mats Pastoor tekent een contract voor één jaar. 
 
Contractverlenging Ramos en Strauven 
Naast de komst van Mats Pastoor naar Sittard-Geleen, kan OCI-LIONS ook volgend seizoen beschikken over de diensten van topschutter Joao Jacob Ramos en spelverdeler Pieter Strauven. De talentvolle Strauven blijft minimaal één jaar langer bij OCI-LIONS, Ramos tekent een nieuw contract voor de duur van twee jaar.