LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

3e RONDE EHF-CUP: KEMBIT-LIONS loot Italiaanse tegenstander

Onlangs heeft in Wenen de loting plaatsgevonden voor de derde ronde van de EHF-cup. KEMBIT-LIONS is daarbij gekoppeld aan het Italiaanse SIDEA GROUP JUNIOR FASANO.

KEMBIT-LIONS speelt 2 keer in Italië op 9 en 10 december

Fasano is ongeveer even groot als Sittard en ligt in de hak van Italië aan de Adriatische kust. We weten niet zo heel veel van deze club. Afgelopen seizoen zijn ze als tweede geëindigd in de Italiaanse Serie A, die overigens niet bekend staat als een van de sterkste competities in Europa.

In de vorige ronde van de EHF-cup hebben ze Hapoel Ashdod uit Israël uitgeschakeld. Momenteel staat Fasano op de 6e plaats in Italië met 5 punten achterstand op lijstaanvoerder Brixen. Afgelopen weekend hebben ze met 36-32 verloren bij Bozen dat op de 7e plaats staat. Al met al een tegenstander tegen wie het voor onze jongens niet onmogelijk is om nog een ronde verder te komen.

KEMBIT-LIONS en Fasano hebben afgesproken dat beide wedstrijden in de Palestra Zizzi hal in Fasano zullen worden gepeeld, een kleine hal met plaats voor 300 toeschouwers. De voornaamste reden voor dat besluit is dat het financieel aantrekkelijker is. Bovendien hoeft er niet zoveel inspanning geleverd te worden door de vrijwilligers om bij een thuiswedstrijd alles te verhuizen van de Stadssporthal naar de Fletcherhal en weer terug. Tenslotte zou in dat geval ook de uitwedstrijd tegen BEVO verplaatst moeten worden naar een doordeweekse dag. De wedstrijden zullen nu worden gespeeld op 9 en 10 december, beide om 19.00 uur in Fasano.

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top