Bocholt pakt BENE-League titel terug op overtuigende wijze

Zaterdag 18 maart 2023. Het is KEMBIT-LIONS niet gelukt om de BENE-League titel weer mee naar huis te nemen. Bocholt was in eigen huis te sterk.

Fotografie: Reza

KEMBIT-LIONS kan niet pieken in de BENE-League finale

De final4 die normaal in één weekend wordt gespeeld heeft deze keer een andre opzet. Eerst zijn er kruisfinales geweest (1 tegen 4 en 2 tegen 3) en de winnaars daarvan spelen de uiteindelijke finale op de lokatie van het hoogst geëindigde team in de reguliere BNL competitie.

Bocholt kwam sterk uit de startblokken en nam al snel een voorsprong van 4-1 naar 9-4. LIONS zou LIONS niet zijn en gaf zich niet gewonnen want na een paar minuten was het weer gelijk. 9-9.

Jammer dat er ondanks de inhaalrace zoveel kansen onbenut zijn gebleven. Aan Bocholt zijde stond een zeer goed keepende Clem Leroy als sta in de weg waardoor Bocholt weer kon uitlopen.

Ook was Serge Spooren op dreef en wist de dekking van KEMBIT-LIONS vele malen het nakijken te geven. Als een machine kon hij 11 maal scoren.

KEMBIT-LIONS was niet overtuigend genoeg, maakte veel te veel technisch en individuele fouten en kon daardoor Bocholt niet genoeg weerstand bieden.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op maar de achterstand was in deze vorm niet meer in te halen, eindstand 37-30.

Bocholt is de terechte winnaar ook gezien de stand van de reguliere competitie waar ze overtuigend op de eerste plaats zijn geëindigd met 7 punten voorsprong op KEMBIT-LIONS.

Nogmaals feliciteren we Bocholt met deze mooie titel.