LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Christoph Jauernik vertrekt bij KEMBIT-LIONS en gaat naar Oostenrijk

Dinsdag 23 april 2023 – Na dit seizoen neemt KEMBIT-LIONS afscheid van trainer Christoph Jauernik.
De Duitse oefenmeester tekende een eenjarig contract bij het Oostenrijkse Sparkasse Schwaz Handball Tirol, die uitkomt in  de hoogste liga. De 39-jarige trainer kwam in 2019 over ThsV Eisenach waar hij vanaf 2010 actief was als jeugdtrainer en later als hoofdcoach.

Wij feliciteren Christoph met zijn nieuwe stap in zijn handbal carrière

Naast de mogelijkheden die spelers bij Limburg LIONS krijgen om hun carrière verder te kunnen voortzetten en een stap hoger kunnen spelen in het buitenland, zijn wij trots dat we deze lijn kunnen doortrekken voor onze staf en dat Christoph de volgende stap kan en mag maken.   

Jauernik heeft 4 mooie jaren achter de rug bij Limburg LIONS. Vanaf zijn komst in het seizoen 2019-2020 heeft hij een mooie palmares weten op te bouwen en veel stabiliteit gebracht. Eerder in dit seizoen maakte Christoph Jauernik de keuze om nog één seizoen bij Limburg LIONS te blijven om het team van dienst te zijn. Met Christoph als trainer weet je dat je een goede en stabiele trainer aan boord hebt en dat hij spelers van LIONS optimaal kan laten presteren.

Voorbeelden genoeg: spelers als Ids Eussen, Robin Leunissen, Luca van Straaten maakten onder zijn leiding geweldige stappen, boekten enorme progressie. Maar ook als team groeide LIONS.

Bij de keuze in 2019 voor Christoph Jauernik speelde niet alleen diens ruime ervaring als opleidingstrainer een belangrijke rol. Christoph is ook een jonge, moderne coach die graag met de nieuwste technieken werkt en spelers goed aanvoelt. Zijn speelstijl sluit naadloos aan op de visie van Limburg LIONS. 

“Aansluitend en doeltreffend is, om onze spelers klaar te stomen voor het buitenland. Een mooie uitdaging voor een jonge coach die zichzelf daarmee ook meteen in de kijker heeft weten te spelen,” is de rode draad binnen onze club. Die visie is dus ook uitgekomen. Het zal een grote opgave worden voor de clubleiding om een goede vervanger te vinden die deze lijn kan doortrekken.

De club feliciteert Christoph met zijn volgende stap maar vindt het tegelijk jammer hem te moeten laten gaan. Als mens een prettig persoon, hij weet zich te verplaatsen in de mogelijk- en onmogelijkheden die er zijn binnen een organisatie. Steeds correct in zijn communicatie, duidelijk met respect voor elkaar in een prettige sfeer.

“Wie Christoph gaat opvolgen is nog onduidelijk. We zullen er alles aan moeten doen om een gepaste trainer in deze samenstelling te binden aan Limburg LIONS. Het zal geen gemakkelijke opgave zijn maar we zullen er altijd uitkomen,” aldus Jeroen Hofman, manager en bestuurslid technische zaken.

Onder leiding van Christoph Jauernik kwam KEMBIT-LIONS tot aansprekende resultaten:

2019-2020
2e plaats in de BENE-League; seizoen niet uitgespeeld i.v.m. Corona.

2020-2021 Corona seizoen:
BENE-League: Afgelast (COVID-19)
Final4: Afgelast (COVID-19)
Nationale Beker: Afgelast (COVID-19)
HandbalNL League: 1e plaats
Finale NK (BOT): 2e plaats (3 wedstrijden tegen Aalsmeer)

2021-2022
BENE-League: 2e plaats
Final4: 1e plaats
Nationale Beker: Afgelast (COVID-19)
HandbalNL League: 3e plaats

2022-2023
European Cup: 3e ronde - HC Lokomotiv (Bulgarije) en Junior Fasano (Italië)
BENE-League: 2e plaats
Final4: 2e plaats 
Nationale Beker: halve finale
HandbalNL League: nog in de race voor het Nederlands Kampioenschap.

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top