Collectief KEMBIT-LIONS wint pittige uitwedstrijd bij Pelt

Zaterdag 11 september 2021, de eerste uitwedstrijd van KEMBIT-LIONS naar Sporting Pelt.
Pelt heeft zich behoorlijk versterkt met toonaangevende ervaren spelers zoals o.a. Bartosz Konitz die later geblesseerd uitviel en Bart Köhlen.

Ondanks de vele 2 minuten straffen en 7 meters tegen, op karakter met winst naar huis

Sporting Pelt heeft de ambitie uitgesproken om dit seizoen de Final4 van de BENE-League te willen winnen.
Naast de nieuwe spelers maken ook ex-LIONS spelers Dylan Vossen en Thijs van Leeuwen deel uit van Pelt. Thijs kent natuurlijk LIONS als zijn binnenzak en zal ook dit keer weer een sta in de weg zijn.

LIONS kan niet compleet aantreden. We missen João Ramos en Ids Eussen die geblesseerd zijn.

Beide teams zijn goed aan de BNL competitie begonnen. Pelt won bij BEVO en LIONS heeft in eigen huis Hurry Up verslagen. Uiteraard zijn deze Limburgse NL/BE derby’s altijd zeer spannend en geen ploeg wil voor de ander onder doen.

De openingstreffer was voor KEMBIT-LIONS door Rob Schmeits maar al snel nam Pelt het initiatief over en stond de eerste helft regelmatig met een paar doelpunten voor. Gelukkig stond de dekking dit keer heel goed waardoor Bram een paar super mooie ballen kon stoppen. Na 15 minuten spelen was de stand 9-7. LIONS nam brutaal de leiding over 9-10, 11-12 maar Pelt was niet van pan om LIONS met winst de kleedkamer in te laten gaan, rust 15-13.

Na rust zag je dat KEMBIT-LIONS veel frisser, fitter en fysiek beter oogde. Het hoge tempo kon Pelt niet bijbenen. Daarnaast zag je dat LIONS veel meer als één team op het veld stond en dat ze elkaar oppepten. Al snel was het 15-15. Op karakter heeft LIONS de achterstand weggewerkt. Het leek alsof Pelt zich erbij had neergelegd want LIONS kon zelfs uitlopen naar 5 doelpunten verschil 17-22. Ontzettend knappe en prachtige ballen werden achter Thijs van Leeuwen tegen de touwen gegooid.

Helaas liepen de mannen van Christoph tegen heel veel tijdstraffen en 7-meters aan waardoor Pelt in dubbel overtal opnieuw in de wedstrijd leek te komen. Na één kwartier in de tweede helft was de marge nog maar 2 punten, 21-23. KEMBIT-LIONS bleef het hoofd koel houden en geconcentreerd spelen en liet zich niet van de wijs brengen. Ondanks het missen van twee 7 meters wist LIONS op voorsprong te blijven en dat hebben ze niet meer weggegeven. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld en de winst was een feit, eindstand 25-28.

Goals: Rob 7, Joris 6, Robin 5, Ivo en Luca elk 3, Jasper 2, Pieter en Thomas elk 1

Komend weekend speelt KEMBIT-LIONS thuis tegen Volendam.Volendam heeft ook een mooie reeks achter de rug. Ze hebben gelijk gespeeld in en tegen Visé en thuis gewonnen van BEVO. Ook dat zal een spannende wedstrijd worden.