LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

DAMIANO CADDEO: HEEN EN WEER TUSSEN SITTARD EN SARDINIE

Woonachtig in Sittard en op zijn vierde begonnen met handballen bij Sittardia. Daminao Caddeo, met Italiaans paspoort, ontwikkelde zich tot een handige flankspeler. Nu heeft voor korte tijd ‘de benen genomen’ naar Sardinië omdat ook de competitie voor KEMBIT-LIONS 2 – wat dat was dit seizoen zijn ploeg – niet meer in actie komt.

Toen de club hoorde dat de competitie in Nederland niet meer hervat wordt, hebben ze gelijk contact met Caddeo opgenomen.

Trainer Harold Nüsser gaf hem de kans om in 2018 bij LIONS 2 aan te sluiten. In eerste instantie alleen bij de trainingsgroep. Gaandeweg kreeg de Italiaan Caddeo in dat seizoen al de nodige speeltijd en legde hij zich toe op de positie aan de cirkel.  Sinds dit seizoen is hij dan ook een volwaardig lid van KEMBIT-LIONS 2 geworden. “Hij manifesteest zich meer en meer als een multi-functionele speler”, aldus coach Nüsser.

Normaliter viert Damiano Caddeo in de zomer vakantie bij familie op het eiland Sardinië. Om zijn conditie op peil te houden traint hij dan regelmatig mee bij de Italiaanse club HAC Nuoro. “Toen de club hoorde dat de competitie in Nederland niet meer hervat wordt, hebben ze gelijk contact met Caddeo opgenomen. Na contact met school, Limburg LIONS en de handbalbond bereikte de 20-jarige deze week een overeenkomt met de Italiaanse club,” meldt de LIONS-coach. “Het is de bedoeling dat Caddeo ook bij zijn tijdelijke ploeg op zowel de cirkel als op de middenopbouw ingezet wordt.”

Afgelopen vrijdag is de Italiaanse youngster per vliegtuig vertrokken. Via een tussenstop in Milaan naar Sardinië. De club voorziet in een appartement. Caddeo heeft een contract tot en met de laatste wedstrijd op 15 mei. Hierna keert hij terug naar Nederland.

De club komt uit in de Serie A2. Bijzondere bijkomstigheid: de club neemt voor elke uitwedstrijd vanaf het zuidelijke eiland het vliegtuig.

Met dank aan de redactie van Handbalstartpunt

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top