LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

DE WEGEN VAN KEMBIT-LIONS EN TRAINER FRED MICHIELSEN SCHEIDEN NA DIT SEIZOEN

KEMBIT-LIONS en trainer Fred Michielsen van het eerste team beëindigen aan het eind van het lopende seizoen hun onderlinge samenwerking. Hiertoe hebben beide partijen in goed onderling overleg besloten. De 56-jarige Michielsen komt uit het Brabantse Etten-Leur en is sinds het begin van dit seizoen actief bij de ploeg uit Sittard-Geleen. Daarvoor was hij drie jaar hoofdcoach bij de vrouwen van Quintus uit Kwintsheul. Fred Michielsen had bij LIONS een contract voor één jaar met een optie voor nog een extra jaar.

 Foto: Publiciteitsvisie

Fred Michielsen is een prima trainer en hij heeft tot nu toe alles eruit gehaald wat erin zat

Zowel KEMBIT-LIONS als Michielsen hebben reden om de samenwerking na een jaar te stoppen. Michielsen kan zijn trainerschap in Zuid-Limburg moeilijker dan verwacht combineren met zijn overige werkzaamheden, dit ook al gezien de afstand tot zijn woonplaats.

Het bestuur van LIONS benadrukt dat Michielsen een prima trainer is en dat de tot nu toe behaalde resultaten boven verwachting zijn nadat enkele dragende spelers aan het eind van vorig seizoen waren vertrokken. De ploeg staat als beste Nederlandse team op de derde plaats in de BENE-League en heeft goede uitzichten op deelname aan de Final4.

“Fred is, zoals hij zelf ook altijd gezegd heeft, een trainer die qua invulling van de wedstrijd veel aan zijn spelers overlaat. Dat is prima te doen met een ploeg met de nodige ervaren spelers in de gelederen heeft” zegt bestuurslid Jeroen Hofman, “maar volgend seizoen zullen we de groep anders moeten aansturen. We verwachten dat er een aantal ervaren spelers in juni 2024 stoppen en misschien raken we nog wel een of twee spelers kwijt die in het buitenland kunnen gaan handballen. In de jaargang 2024-2025 zullen we dan ook met een sterk verjongd en relatief onervaren team gaan spelen. Dan is er meer behoefte aan een trainer die de jongens aan de hand neemt en de lijnen moet gaan uitzetten. Er moet dan meer een dirigent voor de groep staan.
Er is een lijst met genodigde kandidaten waar we mee in gesprek gaan”. 

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top