Een veel feller KEMBIT-LIONS heeft geen kind aan BEVO

Paaszaterdag 3 april werd de Limburgse derby gespeeld in de Stadssporthal, welke in normale tijden het decor zou zijn geweest van de finish van de Kennedy-mars.

Keepers maken het verschil in Limburgse derby

In het begin was het nog aftasten tussen beide ploegen, de strijd ging gelijk op. BEVO kwam even op voorsprong 3-4 maar mede door een paar goede reddingen van doelman Luuk Hoiting liep KEMBIT-LIONS al snel uit naar 10-5, 13-7 en 14-8 voorsprong. Het verzet van BEVO was min of meer gebroken. De ruststand werd uiteindelijk 21-13.

De talentvolle LIONS spelers voegden zich naadloos in het team en wisten het niveau redelijk te handhaven en vonden regelmatig het net. In de omschakeling was LIONS veel sneller dan BEVO waardoor LIONS de veilige marge die voor rust was behaald, kon vasthouden. Christoph kon lekker doorwisselen en heeft ook doelman Mike Kusters in het veld gebracht die eind tweede helft doelman Luuk Hoiting verving. Zijn optreden deed niet onder en met 4 belangrijke reddingen bleef de marge gegarandeerd.

Het plezier binnen het team straalt er vanaf bij deze mix van routine en jeugd, de gunfactor is hoog en iedereen staat voor iedereen klaar.

Er werd behoorlijk fysiek gespeeld. De mannen van BEVO en LIONS waren daarin aan elkaar gewaagd. KEMBIT-LIONS stond in de dekking een prima potje te verdedigen. Er werden weliswaar redelijk veel tijdstraffen uitgedeeld maar die waren verdeeld over beide partijen. João Ramos lukte het om 2 ‘empty netters’ te maken toen BEVO doelman bij een tijdstraf vervangen werd door een veldspeler.

Christoph Jauernik gaf de jeugdige talenten Tim Roefs (20), Koen van Dijk (21), Robin Leunissen (19), Ids Eussen (19) en Martijn Kleijkers (20) veel speelminuten. De jongemannen wisten dit vertrouwen te verzilveren door te laten zien dat ze op de deur staan te kloppen. Allen hebben de nodige doelpunten weten mee te pikken. Ook de jeugdige Pieter Strauven (22) was goed op dreef en scoorde er vrolijk op los en zette 6 doelpunten achter zijn naam.

In de tweede helft heeft LIONS wat gas terug genomen waardoor BEVO wat kon inlopen maar de overwinning kwam nooit in gevaar en dat was mede te danken aan het goede keeperswerk van Luuk Hoiting en van zijn vervanger Mike Kusters. Jeroen De Beule kwam alleen de 2de helft in actie en wist ook nu weer het net te vinden, het 30-tigste doelpunt. Volgens traditie moet hij daardoor trakteren.

Zowel aanvallend als ook in de dekking klopte het redelijk goed. Er werd met veel overtuiging en felheid gespeeld. Uiteraard zal er nog wat geschaafd moeten worden om de kleine misverstanden eruit te halen. LIONS laat op dit moment zien dat ze wellicht de sterkste ploeg zijn maar de weg is nog lang en er moeten nog de nodige wedstrijden gespeeld worden om plaatsing voor de Best off Three (BOT) veilig te stellen.

Uiteindelijk resulteerde deze wedstrijd na 60 minuten spelen in een 35-28 eindstand in het voordeel van KEMBIT-LIONS.

De laatste wedstrijd van dit seizoen in deze reguliere HandbalNL league is tegen BEVO uit in Panningen op 29 mei.

Man of the Match KEMBIT-LIONS: Luuk Hoiting
Man of the Match BEVO: Niek Jordens.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS:  Joao Ramos en Ivo Steins 7, Pieter Strauven 6, Ids Eussen 4, Martijn Kleijkers en Joris Baart 3, Koen van Dijk, Tim Roefs, Luca van Straaten, Serge Heijnen en Robin Leunissen 1 keer.

Doelpuntenmakers BEVO: Niek Jordens 7, Kobe Serras 4, Sybren Stijweg 3, Nick de Kuyper, Jeroen van den Beucken en Joris Gille 2, Melle van Katwijk, Guus van den Heuvel, Niels Poot en Max de Lange 1 keer.

Fotografie: Rob Creemers LIONS-BEVO

Fotografie: FotoReza LIONS - BEVO (serie 2)