Er zijn wedstrijden die je niet kunt winnen

Een doordeweekse wedstrijd is altijd lastig. Uit naar Panningen, de enige echte Limburgse derby stond 1 oktober op het programma.

Je moet gewoon de kansen erin gooien dan is er niets aan de hand en heb je alles in eigen hand

De sfeer was gevangen door Corona. Geen publiek in de zaal, een kille bedoeling. Doorgaans zijn dit soort wedstrijden geweldig om naar toe te gaan om de spanning te voelen, maar helaas was dat nu niet mogelijk.

KEMBIT-LIONS vertrok niet compleet naar Midden-Limburg. Luuk Hoiting bleef thuis, Ids Eusen en Martijn Kleijkers zijn nog steeds geblesseerd. Gelukkig heeft LIONS twee hele goede keepers achter de hand. Maike Kusters en Bram Kleikers hebben het buitengewoon goed gedaan.

LIONS heeft de wedstrijd redelijk gedomineerd, maar na 60 minuten heeft BEVO er toch eentje meer in weten te gooien en dus is de eindstand 28-27 in het voordeel van de thuisploeg.

De verhouding in het veld was niet altijd evenredig. LIONS heeft diverse minuten met één man minder op het veld gestaan. Verhouding 7-meters was ook niet in balans. Ondanks de extra tegenslagen hadden we dit nooit uit handen mogen geven. Als LIONS collectief was blijven spelen, zijn we niet bij te benen. Helaas zijn we teveel op de individuele toer gegaan en dan lopen we achter de feiten aan en geven we de tegenstander de kans om bij te blijven.

Jammer en niet slim dat een voorsprong van 5 doelpunten in de eerste helft compleet weer weggegeven.

Een derby is van te voren niet te voorspellen. Jammer dat je een wedstrijd voor 90% domineert en dat je toch op het einde met lege handen staat. Genoeg om over na te praten en om het voor de toekomst beter te doen.