LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Faillissement aangevraagd van regerend Landskampioen Limburg LIONS

Na zorgvuldige overwegingen en grondig juridisch advies heeft Stichting Top Handbal Zuid-Limburg besloten om het faillissement aan te vragen. Dit besluit is genomen nadat het duidelijk werd dat er geen andere mogelijkheden waren gezien de uitdagende financiële situatie waarin de stichting verkeert.

Een mooi tijdperk wordt geschiedenis. 2 keer BENE-League Kampioen, 4 keer Nederlands Kampioen, 3 keer Beker Kampioen, 3 keer SuperCup winnaar, 1 keer LHD Kampioen en 2 keer Limburgs Sportploeg van het jaar

De financiële druk op de exploitatie van Top Handbal Zuid-Limburg is dermate hoog geworden door een recente gerechtelijke uitspraak waarbij de stichting is veroordeeld tot het betalen van een bedrag van meer dan € 50.000,- aan oud-speler Ramos. Deze ontwikkeling heeft geleid tot het onvermijdelijke besluit om het faillissement aan te vragen.

De betrokkenen, waaronder spelers, staf, fans, supporters, sponsoren, stakeholders, leveranciers en vrijwilligers, zijn zich bewust van de ernstige (emotionele) impact die dit besluit met zich meebrengt.

Ondanks het faillissement is de wens van Limburg LIONS om voorlopig te blijven deelnemen aan wedstrijden gedurende het lopende seizoen 2023-2024. Limburg LIONS voert hierover overleg met het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en de BENE-League.

Ook de curator speelt hierin een belangrijke rol. De mogelijkheden om het seizoen op een waardige manier af te ronden worden onderzocht.

De rechterlijke uitspraak dat spelersovereenkomsten worden beschouwd als arbeidscontracten heeft verstrekkende gevolgen voor de amateursport in het algemeen. Top Handbal Zuid-Limburg heeft overwogen in beroep te gaan, maar deze route werd niet haalbaar geacht, omdat dit veel onzekerheid met zich mee zou brengen en te lang zou duren.

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top