LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Fantastisch KEMBIT-LIONS kaapt de Supercup weg voor de neus van KRAS/Volendam

Op zaterdag 26 augustus stond in Houten de wedstrijd om de Supercup op het programma tussen landskampioen KEMBIT-LIONS en bekerwinnaar KRAS/Volendam.

Van top tot teen gemotiveerd KEMBIT-LIONS zet Volendam aan de kant

Het verhaal is bekend: KEMBIT-LIONS was in de zomer drie bepalende spelers kwijtgeraakt. Robin Leunissen en Jonas Dell vertrokken naar Duitsland en Joris Baart zette een punt achter zijn carrière. Ids Eussen miste door een blessure de voorbereiding op het seizoen en kon daardoor niet van de partij zijn. En alsof dat nog niet genoeg was, moest Jasper Adams op het laatste moment afhaken en bleef ook de Noorse Nederlander Jonathan Bromet de hele wedstrijd aan de kant. Volendam kon daarentegen op volle oorlogssterkte aantreden en had zich ook nog eens versterkt met Ephrahim Jerry.

Je hebt handbalwedstrijden en je hebt handbalwedstrijden, maar dit wás er eentje van de buitencategorie! Laten we beginnen bij het begin. Onder aanvoering van een gedreven Ivo Steins nam het gehandicapte KEMBIT-LIONS brutaalweg het initiatief en kwam na 15 minuten op een 8-6 voorsprong. Daarna kwam Volendam terug tot 10-10, vooral door Jerry die er in totaal liefst tien zou maken. Tot 13-13 kon KEMBIT-LIONS aanklampen maar daarna nam Volendam toch afstand: 15-19 bij de rust. Doelman Evan de Lange van Volendam voorkwam in die eerste helft diverse zekere doelpunten en aan de zijde van KEMBIT-LIONS stond ook Bram Kleijkers een prima pot te keepen.

Na rust ging Volendam door met scoren en binnen enkele minuten leek de wedstrijd gelopen bij een stand van 15-22. Maar LIONS gaf zich niet gewonnen, bleef knokken voor elke bal en kwam terug tot 21-26. Bij die stand gooide Tobias Weiler een strafworp in het gezicht van Evan de Lange, hetgeen hem op een directe rode kaart kwam te staan. Nóg meer personele problemen, dat kon er ook nog wel bij! Maar alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, ging Rob Schmeits op rechteropbouw spelen en scoorde hij vanaf die positie een aantal schitterende doelpunten. Via Ivo Steins en Martijn Kleijkers kwam KEMBIT-LIONS terug tot 24-27 en nog steeds handbalde Volendam met een air alsof ze de Supercup al binnen hadden.

Coach Geert Hinskens meende zich zelfs te kunnen permitteren om doelman de Lange naar de kant te halen ten gunste van Craig McClelland. Het is niet bekend of hij van die beslissing afgelopen nacht nog een paar keer gillend wakker is geworden, maar feit is wel dat KEMBIT -LIONS gewoon doorging met de ingezette inhaalrace. Daarbij werd de ploeg flink gesteund door een fenomenale Jens Dijkstra, die Bram Kleikers was komen aflossen in het doel.

Punt voor punt kwam KEMBIT-LIONS dichterbij en je hoorde het publiek denken “het zal toch niet……”. Met nog vier minuten op de klok ontplofte de hal zowat toen LIONS via Jur Eussen op gelijke hoogte (31-31) kwam en even later door een doelpunt van Rob Schmeits zelfs op een 32-31 voorsprong! Volendam maakte weer gelijk en LIONS-coach Fred Michielsen nam een time-out. Uit de volgende aanval scoorde Rob Schmeits de 33-32 en waren er nog tien seconden te spelen. Ook Volendam nam een time-out om de allerlaatste aanval te bespreken, maar die smoorde in de dekking van KEMBIT-LIONS. Er restte nog één vrije worp die door Jerry over de muur maar ook meters over het doel werd gegooid.

Het onmogelijke was gebeurd: een gehandicapt maar van top tot teen gemotiveerd KEMBIT-LIONS had in twintig minuten een achterstand van zeven doelpunten omgebogen in een overwinning. Zoiets zie je maar zelden! Terwijl de Volendammers afdropen met het schaamrood op de kaken waren de vreugdekreten van onze spelers en de meegereisde aanhang tot in Sittard-Geleen te horen. De Supercup krijgt in de prijzenkast vast een prachtig plekje naast de kampioensschaal!

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Ivo Steins met 9 doelpunten. De overige treffers kwamen op naam van Rob Schmeits (7), Martijn Kleijkers (5), Luca van Straaten (4), Jur Eussen en Tobias Weiler (ieder 3) en Jelte Hiemstra (2).

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top