Gehavend KEMBIT-LIONS verliest van Aalsmeer en verspeelt thuisvoordeel in de Best of Three (BOT): 23-30

Zaterdag 18 Mei was de dag van de laatste ronde in de reguliere competitie in de HandbalNL League. Er stonden nog twee superbelangrijke affiches op het programma: Volendam-Hurry Up  en natuurlijk ons eigen KEMBIT-LIONS tegen Aalsmeer. Vooraf was één ding zeker: KEMBIT-LIONS was al geplaatst voor de Best Of Three om het landskampioenschap.

Fotografie: Arjan Meeuwissen

De ploeg moest drie belangrijke spelers op de bank laten maar bleef tot de laatste minuut knokken voor iedere bal

Wie daarin de tegenstander zou worden en wie het thuisvoordeel kreeg zou afhangen van de uitslagen van beide genoemde wedstrijden. Het beloofde een spannend weekend te worden waarin grote belangen op het spel stonden.

De Sittardse Stadssporthal zat dan ook lekker vol toen de scheidsrechters de wedstrijd tegen Aalsmeer om 19.00 uur op gang bliezen.

De thuisploeg moest het doen zonder drie geblesseerde basisspelers: Ids Eussen, Luca van Straaten en Tobias Weiler. Dat was een gevoelige aderlating ondanks dat de vervangers Lou Peters, Vasco Vonk en Jelte Hiemstra het verdienstelijk deden. Martijn Kleijkers opende de score en daarna bleef het om-en-om gaan tot tien minuten voor rust: 9-9. Dat had anders kunnen zijn want er werden twee open kansen gemist aan de cirkel en Rob Schmeits zag zijn boogballetje bij een strafworp gestopt worden door René de Knegt. Op slag van rust kon Aalsmeer, dat op het randje van het toelaatbare speelde, uitlopen tot een voorsprong van twee doelpunten: 11-13. Gezegd moet worden dat de beide scheidsrechters Klopmers en Stobbe erg veel lieten passeren en áls zij floten zo nu en dan toch wel vreemde beslissingen namen.

Na rust mocht Vasco Vonk zijn opwachting maken en dat riep herinneringen op aan zijn optreden in de vorige wedstrijd tegen Houten. Binnen drie minuten trok het jonge talent met twee prachtige doelpunten de stand gelijk tot 14-14. Vervolgens nam Aalsmeer toch weer de overhand en bouwde gestaag een voorsprong op. Na tien minuten spelen in de tweede helft stond er een stand van 16-20 op het scorebord. Daarmee was het pleit wel beslecht want de gehavende thuisploeg begon duidelijke tekenen van vermoeidheid te vertonen en ingeslepen patronen lukten niet meer tegen de fors ingrijpende defensie van Aalsmeer. Het einde werd bereikt bij 23-30.

Door dit resultaat wordt Aalsmeer de tegenstander in de strijd om het kampioenschap en verliest KEMBIT-LIONS het voordeel van twee thuiswedstrijden in Best Of Three. Op 25 Mei wordt de eerste wedstrijd om 19.00 uur in Aalsmeer gespeeld en de tweede een week later, op zondag 2 Juni om 13.30 uur in Sittard.

Bij KEMBIT-LIONS scoorden Jasper Adams, Kyan van Berlo, Martijn Kleijkers en Rob Schmeits ieder drie doelpunten. De overige treffers kwamen van Jur Eussen, Jelte Hiemstra, Lou Peters en Vasco Vonk (ieder 2) en Jonathan Bromet, Jasper Ritzen en Philip Hempel (ieder 1).