Getergd KEMBIT-LIONS laat geen spaan heel van Hurry-Up in kwartfinale van de beker 39-28

Dinsdag 20 februari. Je zag in de warming up al dat de kopjes van de spelers strak stonden. Kwam het door de emoties rond het aangevraagde faillissement? Of was het vanwege de sneaky nederlaag in de slotminuut van de wedstrijd afgelopen zaterdag in Zwartemeer?

Fotografie: Rob Creemers

KEMBIT-LIONS speelde als echte leeuwen. Hurry-Up had niets in te brengen en kreeg alle hoeken van de hal te zien.

Feit is wel dat KEMBIT-LIONS een uiterst getergde indruk maakte in de bekerwedstrijd tegen datzelfde Hurry-Up. En als KEMBIT-LIONS getergd is dan voorspelt dat meestal niet veel goeds voor de tegenstander.

De thuisclub liet vanaf het begin geen enkele twijfel bestaan over de bedoelingen en liep de bezoekers uit Drenthe volledig onder de voet. Bram Kleijkers, de keeper van LIONS had er zin in, hij stopte maar liefst vijf ballen in de eerste zeven minuten. Na een kwartier spelen was de voorsprong al 13-4 en had Rob Schmeits al vier keer gescoord. Mocht Hurry-Up naar Sittard zijn gekomen met de illusie om een kunstje te flikken dan was al snel duidelijk dat dat een waandenkbeeld was. De Limburgse dekking was zo safe als de bank van Engeland en in de aanval werd vrijwel geen fout gemaakt.

Daarna verslapte de aandacht toch eventjes en konden de gasten uit Drenthe vier keer achtereen scoren: 13-8. Bij Hurry-Up was Pol in het doel intussen vervangen door Tot en die stopte meteen drie ballen. Maar KEMBIT-LIONS herstelde zich direct en vijf minuten voor de pauze was de marge alweer hersteld tot 20-11. De rust kwam met 21-15.

De tweede helft begon met vier geweldige stops van Bram Kleijkers die een fantastische wedstrijd keepte. Een kwartier na de pauze stond een stand van 28-19 op het bord. Sven Hemmes haalde keeper Tot maar weer na de kant. KEMBIT-LIONS was on fire en dan blijft er zelfs voor de beste keeper niks anders over dan om zijn moeder te roepen. Het spel van de bezoekers oogde hoe langer hoe hulpelozer. De wanhoop was van de gezichten af te lezen want tegen de dekking van dit LIONS viel helemaal niets te beginnen.

Het was keeper Bram Kleijkers die KEMBIT-LIONS in de twintigste minuut met een bal op een leeg doel op een maximale voorsprong van twaalf doelpunten bracht: 34-22. In de slotfase haalde coach Fred Michielsen zijn uitblinkende basisspelers Jasper adams en Rob Schmeits naar de kant en mochten de jonkies het proberen. De eindstand kwam met 39-28.

Het doel was bereikt: we gaan naar de halve finale van de beker en de ploeg had zich gerevancheerd voor de nederlaag in Zwartemeer. Hurry-Up bekert ook verder, maar dan wel pas volgend seizoen.

Hoe het bij LIONS verder gaat na de faillissementsaanvraag is vooralsnog onduidelijk. Volgens bestuurslid Evert Hoiting is het vrijwel zeker dat de ploeg het lopende seizoen mag afmaken, zowel in de BENE-League als in de strijd om het landskampioenschap en de Nederlandse beker. Wat dat laatste betreft: nog twee keer winnen en de beker is binnen!

Aanstaande zondag om 16.00 is de volgende wedstrijd in de BENE-League. Aartsrivaal Aalsmeer komt dan op bezoek, een wedstrijd die van groot belang is in de strijd om een plekje in de Final4. Kom onze jongens aanmoedigen, dit superteam verdient een volle hal!

Aan de zijde van KEMBIT-LIONS kon de jury het niet eens worden over de keuze van man of the match. Er werden daarom bij wijze van uitzondering twee spelers gekozen: Bram Kleijkers en Jasper Adams. Bij Hurry-Up ging de titel naar Brent Riksten.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS Rob Schmeits met 9 doelpunten. De overige doelpunten waren van Jasper Adams (7) Jur Eussen (6), Luca van Straaten  en Tobias Weiler (ieder 5), Martijn Kleijkers (3), Philip Hempel, Jelte Hiemstra, Bram Kleijkers en Jasper Ritzen (ieder 1)

“Dat noem ik nou de knop omzetten” zei Evert Hoiting na afloop, “de jongens hebben het signaal afgegeven dat we er nog zijn. Daar heb ik ze uitgebreid voor gecomplimenteerd. We gaan nu samen met sponsoren en vrijwilligers aan een mooi fundament voor de toekomst bouwen.”

Fotografie: Rob Creemers LIONS-Hurry Up (Beker)