LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Karakterploeg KEMBIT-LIONS flikt het ook in Panningen: 34-36

Het lijkt wel of KEMBIT-LIONS elke week een thriller speelt. De beide Brabantse trainers Hans van Dijk (BEVO) en Fred Michielsen (KEMBIT-LIONS) hadden het in de krant al aangekondigd: in Limburg zijn derby’s nog echte derby’s.

Fotografie: FotoReza

Sodeju, wat een talent is dát zeg

En dat klopte ook want vanaf het eerste fluitsignaal werd er in sporthal De Heuf van beide kanten op het scherpst van de snede gespeeld. De scheidsrechters hadden er de handen vol aan en strooiden met tijdstraffen zoals Sinterklaas met pepernoten. Opvallend genoeg kwamen die tijdstraffen overigens vaak bij spelers van KEMBIT-LIONS terecht.

Het was Jelte Hiemstra die de score opende, maar BEVO nam over tot 3-1. Na tien minuten spelen stond het 6-6 en na een kwartier 9-9.  KEMBIT-LIONS miste nogal wat kansen in die fase. Vooral de normaal zo makkelijk scorende Rob Schmeits had de gehele wedstrijd erg veel moeite om Arjan Versteijnen in het doel van BEVO te passeren. Bovendien hadden de jongens na twintig minuten spelen al vier tijdstraffen te pakken waardoor BEVO kon uitlopen naar 11-9 en 13-11. Vijf minuten voor de rust was de stand toch weer in evenwicht (15-15) en werd Bram Kleijkers in het doel vervangen door Jens Dijkstra. Hij maakte meteen een paar goede stops waardoor KEMBIT -LIONS kon uitlopen tot 16-19 bij rust.

Na de pauze ging de ploeg uit Sittard-Geleen gewoon door waar ze gebleven was en liep verder uit naar een voorsprong van vijf doelpunten: 18-23. Bij 20-24 na tien minuten in de tweede helft kreeg KEMBIT-LIONS twee tijdstraffen vlak na elkaar en kort daarop zelfs nog een derde voor een verdedigende actie van Jasper Adams waar niemand (behalve de scheidsrechters) kwaad in zag. De thuisclub rook bloed, de hal ging erachter staan en BEVO kwam in een paar minuten terug tot 25-25. Na twintig minuten nam LIONS weer de leiding door de zesde benutte strafworp van Tobias Weiler. Toch was BEVO nog niet verslagen want met nog vijf minuten op de klok kwamen ze met 32-31 weer op voorsprong. De spanning was haast niet te harden, maar KEMBIT-LIONS hield het hoofd koel. Door ijzervreter Ivo Steins,  twee prachtige doelpunten van Tobias Weiler en een fenomenale stop van de onder de lat teruggekeerde Bram Kleijkers werd de leiding bij 34-35 weer teruggepakt. De laatste aanval was voor LIONS. De opdracht was uitspelen en scoren in de slotseconden en die opdracht werd keurig uitgevoerd. Het was Jur Eussen die met de laatste worp van de wedstrijd de overwinning definitief veilig stelde. De verjongde ploeg had zonder Ids Eussen, Philip Hempel en de langdurig geblesseerde Ramos alweer een topprestatie geleverd.

De lange BEVO-opbouwer Destin van Dijk, die met zijn afstandsschoten een plaag voor de dekking van LIONS was, werd uitgeroepen tot man of the match. Maar het had evengoed Jur Eussen kunnen zijn, want de ontwikkeling die hij doormaakt is verbluffend. Hij komt pas net kijken op het hoogste niveau maar hij jakkert en sakkert zestig minuten lang alsof het de gewoonste zaak van de wereld  is. Sodeju, wat een talent is dát zeg!

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Tobias Weiler met 9 doelpunten. De overige treffers kwamen van Ivo Steins en Jur Eussen (ieder 6), Martijn Kleijkers (4), Jasper Adams, Rob Schmeits en Luca van Straaten (ieder 3), Jelte Hiemstra en Jasper Ritzen (ieder 1).

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top