LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS 2 tegen Eynatten (BE) net iets sterker

22 augustus 2020. Eynatten uit Oost-België, een ploeg met een rijke handbal geschiedenis met enkele Nationale titels en 1x winnaar van de beker van België, was de tegenstander van vandaag.

Ein-de-lijk, we kunnen gelukkig een oefenwedstrijd spelen

KEMBIT-LIONS 2 was verre van compleet en konden geen beroep doen op Koen (mee naar Aalsmeer, openingstoernooi), Jesper en Tristen afwezig wegens blessures. Gelukkig konden we het team aanvullen door enkele spelers van het KEMBIT-LIONS YOUTH team m.n. Vasco Vonk, Stef Schreurs en Lou Peters.

Tijdens de voorbespreking heeft Harold de focus punten nogmaals aangegeven en de verwachtingen van dit oefenduel onder de aandacht gebracht.

Om 13.30 werdt het startsignaal gegeven met op de vloer 7 Limburg LIONS spelers klaar om hun eerste wedstrijdminuten te maken van dit competitiejaar.

De wedstrijd gaat het eerste kwartier gelijk op. Robin (Leunissen), lekker op dreef en verantwoordelijk voor de eerste 3 doelpunten, vormden samen met Jacco en Cas voor het meeste gevaar. Ook Scott was lekker aan het keepen en pakte mooie ballen. Samen zorgden zij ervoor dat Eynatten niet kon uitlopen. Van de bezoekers waren vooral de middenopbouwer en de circelspeler die de doelpunten maakten. 

Harold nam een time-out om enkele zaken aan te passen. In de dekking, met Tim als middenachter en Cas vooruit geschoven werden we sneller en effectiever en was er meer overleg. In de aanval brachten we meer druk richting doel. Door deze aanpassingen kwam er meer ruimte aan de cirkel waardoor Damiano op de cirkel regelmatig kon worden vrijgespeeld en kwam er meer ruimte op de hoeken waar Ryan en (ondertussen ingevallen) Vasco hun kansen pakten.

Het wapen van KEMBIT-LIONS, de snelle omschakeling van dekking naar aanval, begon ook te lopen en met nog een aantal seconden voor rust wist Yakko een mooi doelpunt te maken. Met een kleine voorsprong ging LIONS rusten.

Na de thee heeft Scott het stokje over gegeven aan Bram. Jammer voor Bram want LIONS begon de 2e helft slordig in de dekkig. De aanval draaide gelukkig wel goed door. Toch wist Bram met een paar mooie reddingen LIONS in goede positie te houden waardoor LIONS kon uitlopen. Jammer dat LIONS een paar keer in de rebound niet in balbezit was gekomen waardoor Eynatten alsnog in balbezit bleef of kon scoren.

KEMBIT-LIONS 2 is een opleidingsteam en daarom krijgt iedereen de kans om te spelen. Stef en Lou hebben hun debuut bij KEMBIT-LIONS 2 gemaakt. Stef zette vanuit middenopbouw professioneel het spel uit, heeft hij enkele assists gegeven en ook enkele keren zelf kunnen doorbreken met zijn eerste doelpunt als resultaat. Jammer dat Eynatten in een offensievere dekkingsvorm ging spelen waardoor het voor Lou iets moeilijker werd om er doorheen te komen.

Het ervaren Eynatten wist enkele aanvalsfoutjes van LIONS af te straffen en antwoorde regelmatig met een snel tegendoelpunt via de break op een gemist schot van LIONS.

Toch was het Kembit-LIONS die het laatste woord had en met een doelpunt van Thomas tijdens de buzzer gaf het scoreboard een eindstand aan van 28-23.

Een degelijke overwinning voor de jonge talenten, een mooi resultaat waarin alle spelers minuten hebben gemaakt en alle opdrachten naar behoren zijn uitgevoerd.

Over 2 weken speelt KEMBIT-LIONS 2 weer in Geleen een toernooi tegen Izegem en wederom tegen Eynatten.

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top