Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS begint goed aan lastige reeks en stuurt Volendam met lege handen naar huis

Op Paaszaterdag stonden KEMBIT-LIONS en Volendam tegenover elkaar in de Stadssporthal. Het was de eerste wedstrijd in een lastige serie van vier binnen twaalf dagen, want hierna volgen uitduels tegen Volendam (beker), Aalsmeer en BEVO.

Fotografie: Reza

Ondanks de vele blessures blijft KEMBIT-LIONS op koers voor een plaats in de BOT

De klus moest geklaard worden zonder Robin Leunissen en met een Jonas Dell die amper inzetbaar was. Ook Volendam kon niet op volle kracht aantreden want Evert Kooijman en Jordy Baijens ontbraken.

KEMBIT-LIONS nam een 4-2 voorsprong maar na tien minuten wedstrijd was de stand weer gelijk: 5-5. Opvallend was dat de jongens er in die periode in slaagden om maar liefst vijf (!) aanvallen te verknallen door balverlies. Jasper Adams was goed op dreef en had na twintig minuten al vijf doelpunten op zijn naam staan: 10-7.

Bij Volendam scoorde oud LIONS speler Jeroen Roefs er aardig op los. Het was vooral aan hem te danken dat de mannen uit het palingdorp toch weer terug konden komen tot 14-14. Ook Ivo Steins had een groot aandeel in de score want ook hij scoorde in de eerste helft vijf keer. Met zijn vijfde bepaalde hij de ruststand op 15-14.

Ook na rust werd er volop gescoord en bleef het gelijk op gaan. Volendam kwam zelfs voor het eerst op een kleine voorsprong: 16-17, 18-19 en 19-20 na tien minuten. Jens Dijkstra in het doel van LIONS had een paar mooie stops maar de rebounds vielen allemaal in Volendamse handen waarna er alsnog gescoord kon worden. Bij 20-20 vond KEMBIT-LIONS het wel mooi geweest en liep uit naar 25-21. Dat kwam mede doordat Volendam zijn keeper uit het doel haalde om een extra veldspeler te kunnen inzetten. Dat is een gevaarlijk spelletje want bij balverlies heeft de tegenstander een leeg doel voor zich. In de rest van de tweede helft kon LIONS hier de nodige keren van profiteren.

De voorsprong van vier punten werd gehandhaafd tot tien minuten voor tijd: 29-25. Toen moest het talrijk opgekomen publiek toch nog even de adem inhouden want in no time wist Volendam toch weer terug te komen tot 31-31 op vijf minuten van het einde. Door twee raketinslagen van Joris Baart nam LIONS weer een voorsprong van twee doelpunten maar bij een verdedigende actie sloeg Jasper Adams de bal ongelukkig maar onhoudbaar in het eigen doel: 34-33. In de volgende aanval raakte Philip Hempel, die Jonas Dell zeer verdienstelijk verving, vanaf de cirkel keihard de paal. Volendam ging daarop voor de gelijkmaker maar via een van zijn befaamde onderscheppingen kon Rob Schmeits aan alle onzekerheid een einde maken.

Volendam was verslagen en in de laatste seconde kon Philip Hempel de laatste treffer in het lege doel gooien. Eindstand 36-33. Donderdag as. staat Volendam weer op het menu, maar dan aan de boorden van het Ijsselmeer in de halve finale voor de beker.

Jasper Adams werd uitgeroepen tot Man of the Match. Hij was tevens de topscorer met acht doelpunten.

De overige doelpuntenmakers van KEMBIT-LIONS:  Ivo Steins 7, Phillip Hempel 6, Rob Schmeits en Tobias Weiler 4, Joris Baart 3, Ids Eussen 2, en Luca van Straaten en Jonas Dell (elk 1)