LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS begroet twee nieuwe spelers

KEMBIT-LIONS als BENE-League-kampioen mag opnieuw twee spelers bij de selectie voor komend seizoen welkom heten. Nadat eerder Jasper Ritzen (Sasja) en Jelte Hiemstra (Tachos) de overstap naar Sittard maakten, worden nu jeugdinternational Morris Kippers en de Duitser Philipp Hempel aan de groep van coach Christoph Jauernik toegevoegd.

Morris en Philipp, van harte welkom en heel veel succes

De Duitse lijnspeler Philipp Hempel (26) is geboren in het de voormalig Oost-Duitse stad Gera. Als zevenjarige zette hij de eerste handbal stappen bij Gera, gevolgd door HS Ronneburg. Daarna verkaste Hempel naar HSV Eisenach waar hij vanaf de B-jeugd alle teams doorliep tot in de hoofdmacht. Met Eisenach speelde hij in de eerste en tweede Bundesliga. Vanaf het seizoen 2016-2017 speelde hij voor vier ploegen in de derde Bundesliga: VfL Potsdam (’16-’17), Bad Blankenburg (’17-’18), Northeim (’18-20) en Baunatal (’20-’22). Vanaf 1 juli maakt hij deel uit van de Sittardse selectie.

“Ik ben bij KEMBIT-LIONS begonnen omdat ik de Nederlandse taal wil leren en de cultuur wil proeven,” aldus Hempel in een eerste reactie. Hij werkt online bij een bedrijf in Kassel dat gespecialiseerd is in de verkoop van artikelen voor minder valide / gehandicapte mensen. “Online help ik deze mensen bij hun aankoop en leg ik het gebruik van de spullen uit.”
 

Jeugdinternational
Als vervanger voor de gestopte rechter hoekspeler Serge Heijnen heeft KEMBIT-LIONS Morris Kippers (19), zoon van Oranje-assistent en Jong Oranje-coach Edwin Kippers, weten vast te leggen. Kippers, geboren in Hengelo, begon al op jonge leeftijd bij Olympia in zijn woonplaats waar hij alle jeugdploegen doorliep. Met een zgn. tweede speelrecht kon hij uitkomen voor eredivisionist E&O Emmen. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar de opleidingsploeg van Bevo Hc.

Daarnaast was Kippers sinds zijn 15e actief op de HandbalAcademie, een periode die hij nu heeft afgesloten. Twee weken geleden kwam de flankspeler met Oranje U20 nog uit op het EHF Championship in het Bulgaarse Varna waar een bronzen medaille werd behaald. Kippers combineert zijn verdere handbal opleiding met een studie fysiotherapie waar hij aan zijn tweede jaar begint.

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top