KEMBIT-LIONS bepaald definitief de tweede plaats in de BENE-League Competitie 2021-2022

Dinsdag 8 maart 2022. De laatste inhaalwedstrijd in de BENE-League competitie tegen Sporting Pelt. De spanning is er nog niet vanaf. Beide teams zijn nog niet 100% zeker van een 2de, 3de of 4de plaats in de Final4. Aalsmeer met 1 wedstrijd meer gespeeld, kan een van beide teams nog passeren. Zowel KEMBIT-LIONS als Pelt weten wat er op het spel staat, er moet vandaag of zaterdag gewonnen worden.

Fotografie: Rob Creemers

In de Final4 op 26 maart 2022 zal KEMBIT-LIONS het opnemen tegen Pelt of Aalsmeer

De wedstrijd stond onder leiding van Ruud en Paul Geraerts die een onopvallende partij floten. Vanaf het begin was de spanning goed te voelen. Beide teams begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. KEMBIT-LIONS kwam beter uit de startblokken en kreeg al na 30 seconden een 7 meter. Deze werd heel professioneel door Thijs van Leeuwen gestopt. De toon was gezet.

Pelt opende de score en nam even de leiding 0-1 maar al snel werd die teniet gedaan door Ids Eussen en maakte binnen 10 seconden de 1-1. Daarna ging LIONS door en liep uit naar 7-2.
Pelt nam een Time Out en dat had resultaat 7-4. LIONS daarentegen bleef geconcentreerd en kon toch uitlopen naar 12-7.

De dekking bij LIONS stond prima, er werd hard gewerkt waardoor Pelt goed op afstand werd gehouden. Door 2 minuten straffen aan LIONS zijde wist Pelt weer wat terug te doen en kwamen zij na 22 minuten gespeeld te hebben, terug in de wedstrijd 13-11.

Ook de dekking aan Pelt zijde werd beter georganiseerd met daar achter een goed keepende Thijs van Leeuwen waardoor LIONS de marge niet kon vergroten.

KEMBIT-LIONS ging wat foutjes maken waardoor Pelt beter in de wedstrijd kwam. LIONS kon, ondanks een mindere fase het gaatje iets groter maken 15-12 maar Pelt bleef aandringen en met een stand van 17-14 werd de kleedkamer opgezocht.

KEMBIT-LIONS kwam ontzettend gebrand uit de kleedkamer en gaf direct gas. Na mum van tijd had Robin Leunissen met 2 giga mooie ballen Thijs van Leeuwen gepasseerd.

Ook Ids Eussen deed een duit in het zakje en gaf Thijs het nakijken. Pelt bleef wel zijn kansen creëren maar dan stond daar Jens Dijkstra, die Scott na rust had vervangen, als een sta in de weg en wist diverse open kansen te pareren. KEMBIT-LIONS kon na 8 minuten uitlopen naar 10 doelpunten verschil 28-18.

Pelt nam wederom een Time Out en Thijs van Leeuwen werd gewisseld voor Denert. Dit keer kon Pelt daar niet extra van profiteren en ook Denert kon de ingezette lijn van LIONS niet doorbreken.

De wedstrijd was gespeeld en de scherpte was eraf bij zowel KEMBIT-LIONS als ook bij Sporting Pelt. KEMBIT-LIONS hielt een ruime voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Met tussenstanden van 30-19, 35-24 werd uiteindelijk de eindstand bepaald op 36-29.

Man of the Match: KEMBIT-LIONS Ids Eussen.

Fotografie: Rob Creemers KEMBIT-LIONS / Sporting Pelt