KEMBIT-LIONS blijft aan kop in de BENE-League, Aalsmeer heeft dit keer het nakijken en gaat met lege handen naar huis

Zaterdag 23 oktober 2021. De vierde thuiswedstrijd in de BENE-League van het seizoen 2021-2022, Green Park/Aalsmeer komt op bezoek. De gasten waren al vroegtijdig gearriveerd om even de benen te strekken en om met volle focus aan de wedstrijd te beginnen.

Collectief Limburg LIONS wint gemakkelijk van individueel Aalsmeer

De avond zal in het teken staan van ‘revanche’. KEMBIT-LIONS zijn de BOT wedstrijden van afgelopen seizoen nog niet vergeten, waarbij er thuis twee keer verloren werd en Aalsmeer het Nederlands Kampioenschap binnen heeft gesleept.

Drie keer is scheepsrecht en het is nu aan KEMBIT-LIONS om te laten zien dat ze terecht op de eerste plaats staan. Bij winst kan LIONS uitlopen naar 5 punten verschil t.o.v. een Nederlandse ploeg. De hal was goed gevuld en iedereen ging er eens goed voor zitten om getrakteerd te worden op een mooie en spannende wedstrijd met snel en attractief handbalspel. Vóór het beginsignaal was er eerst een minuut stilte, onze clubarts de heer Wim Sanders is in de ochtend helaas overleden.

Mooi handbal hebben we met vlagen gezien maar spannend was het niet. Aalsmeer heeft slechts één keer voorgestaan (1-2), waarna KEMBIT-LIONS de regie heeft overgenomen en behouden.

KEMBIT-LIONS was scherper, oogde veel frisser, geconcentreerder en toonde meer wil en inzet om deze wedstrijd te winnen. Bij Aalsmeer zat er een ‘douw’ op het team en kwamen ze niet uit de verf. LIONS was sterker en had weinig last van het niet compleet zijn. Jonas, Luca, Rob en Robin zijn niet fit en hebben met uitzondering van Robin, allen de tweede helft, niet gespeeld.

KEMBIT-LIONS was duidelijk de betere ploeg en Ramos nam het team hierin op voortouw. Met verre afstandschoten wist Ramos de keepers van Aalsmeer helemaal gek te maken. Maar niet alleen Ramos was op dreef. Opvallend was dat in de eerste helft al 7 spelers van LIONS diverse malen het net wisten te vinden. Koen, Ivo en Pieter waren elk goed voor 3 doelpunten en scoorden er flink op los. Er werden hele mooi combinaties gemaakt waar Aalsmeer geen antwoord op had. O.a. Serge wist Koen in de break heel goed te vinden met prachtige aanspeelballen. Ramos wist Ivo ook goed te vinden met prachtige combinaties.

Bert Bouwer nam na 15 minuten een Time Out om zijn team erop te attenderen dat we begonnen waren. Met tussen standen van 4-2, 7-4, 9-5, 13-6, 16-8, 17-10 werd de ruststand bepaald op 19-11. Bij Aalsmeer was Bottinga de meest productieve persoon en hij wist ook 3 keer het net te vinden. KEMBIT-LIONS was collectief veel sterker.

De tweede helft was Aalsmeer gebrand om de achterstand van 8 doelpunten weg te werken. Dat lukte in het begin ook aardig. Aalsmeer verkleinde de achterstand naar 5 punten, 21-16 waarbij Bottinga weer een groot aandeel had en bijna alle doelpunten maakte (9). KEMBIT-LIONS moest in de beginfase van de tweede helft regelmatig met een man minder op het veld spelen waardoor Aalsmeer meer mogelijkheden had om in te lopen. Martijn kreeg in een korte tijd 2 keer 2 minuten straf waardoor hij de tribune moest opzoeken.

Gelukkig bleef LIONS in ondertal scoren waardoor er weer een veilige marge van 8 doelpunten op het scorebord kwam te staan 25-17. Aalsmeer zou Aalsmeer niet zijn om te blijven knokken en om de marge terug te brengen. Dit keer lukte het niet en waren ze niet bij machten om het LIONS nog moeilijk te maken. KEMBIT-LIONS bleef de wedstrijd domineren en kwamen daardoor geen moment in gevaar.

Christoph heeft bijna de gehele tweede helft João, Pieter en Joris aan de kant gehouden en kon lekker doorwisselen. Opvallend was Robin, die nog herstellende is van een blessure maar als een machine door de Aalsmeerse defensie schoot (4), en daarnaast onze hele snelle Koen die goed werd aangespeeld in de breaks en gemakkelijk kon scoren (5). Ook Jens die Bram verving stopte een aantal goede ballen. Scott wiste ook nog een 7 meter te stoppen. Mooi om te zien dat deze talenten aan de deur kloppen en het oppakken als ze de kans krijgen.

Aalsmeer heeft zijn verlies moeten nemen en Bert Bouwer heeft nog e.e.a. te doen om er weer een geoliede machine van te maken.

Score verloopt in de tweede helft: 19-13, 21-14, 22-16, 25-17, 25-20, 29-21, 31-24, 34-27 en uiteindelijk de eindstand werd bepaald op 35-28.

Man of the Match KEMBIT-LIONS Koen van Dijk
Man of the Match Green Park/Aalsmeer Donny Vink

Goals: Joris 3, Ivo 6, Serge 5, Robin 4, Koen 5, Ids 1, Jacob 6, Jasper 2, Pieter 3

Volgend weekend za. 30 oktober staat een uitwedstrijd naar Belgisch Haacht tegen Atomix op het programma. Zoals ze bij golfen zeggen is elke bal een bal en in de handbal is elke wedstrijd een wedstrijd. Dus van onderschatting mag zeker geen sprake zijn. De wedstrijd start om 20:30 uur.

Fotografie: Rob Creemers LIONS-AALSMEER

Fotografie: FotoReza LIONS-AALSMEER-V2

Fotografie: Jos Joosten LIONS-AALSMEER-V3