Top Foto

KEMBIT-LIONS boekt eenvoudige zege op Tachos

Ondanks dat het geen spectaculair affiche was waren er op zaterdag 22 april nog aardig wat supporters op het duel tegen Tachos Waalwijk afgekomen. Kennelijk ruikt het publiek dat er mogelijk iets moois in het verschiet ligt.

Fotografie: Publiciteit Visie Frank Kerbusch

KEMBIT-LIONS maakt geen fouten en staat met één been in de finale om het Nederlands Kampioenschap

Diverse basisspelers kregen grote gedeelten van de wedstrijd rust na de reeks zware wedstrijden van de voorbije weken, en de wissels konden volop minuten maken. Scott de Hoogh en Bram Kleikers wisselden elkaar halverwege af in het doel en Robin Leunissen en Ids Eussen zaten geblesseerd op de tribune.

KEMBIT-LIONS begon slordig met enkele afspeelfouten waardoor Tachos een 1-2 voorsprong kon pakken, maar na tien minuten hadden de jongens de orde volledig hersteld 10-5. Tachos nam in de dekking geen halve maatregelen en had halverwege de eerste helft al drie tijdstraffen op zijn naam staan.

Scott de Hoogh stond een prima partijtje te keepen en na twintig minuten was de voorsprong uitgegroeid tot zeven doelpunten, zonder dat er overigens sprake was van tophandbal: 15-8. Dat verschil van zeven bleef gehandhaafd tot de pauze die kwam met 19-12.

In de beginfase van de tweede helft gaf KEMBIT-LIONS even wat extra gas en binnen vijf minuten was het verschil gegroeid tot tien doelpunten: 23-13. Dat vond de ploeg blijkbaar wel genoeg want in de rest van de wedstrijd werd rustig naar het einde toe gefreewheeld. De buzzer klonk bij 37-25 na twee doelpunten van Philip Hempel en twee van Jasper Ritzen.

Al met al was het van twee zijden niet echt hoogstaand en aantrekkelijk handbal maar er was niemand die daarom maalde na de winstpartijen tegen Volendam, Aalsmeer en BEVO waardoor we afgetekend eerste staan in de HandbalNL League.

KEMBIT-LIONS kende deze avond drie topscorers want Joris Baart, Rob Schmeits en Ivo Steins scoorden elk 6 keer. Bij LIONS werd Joris Baart uitgeroepen tot Man of the Match en bij Tachos was dat Joep Hamers.

De overige doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: Philip Hempel en Tobias Weiler (ieder 5), Jonas Dell, Jelte Hiemstra, Jasper Ritzen en Luca van Straaten (ieder 2) en Jasper Adams (1).