LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS boekt zakelijke zege tegen Izegem

Op zaterdag 16 september speelde KEMBIT-LIONS in de Stadssporthal tegen nieuwkomer Filou Handbalclub Izegem. Na de thrillers van de afgelopen weken zou het deze keer op papier een makkelijke avond worden voor onze jongens.

De jonge talenten krijgen veel speeltijd van Fred Michielsen en scoorden er flink op los

De Stadssporthal was dan ook maar matig bezet toen om 20.00 uur het beginsignaal klonk. Coach Fred Michielsen nam de gelegenheid te baat om enkele spelers rust te gunnen en jonge jongens zoals Jasper Ritzen, Kyan van Berlo en Jonathan Bromet veel speeltijd te geven.

KEMBIT-LIONS liet er geen gras over groeien en nam een 7-2 voorsprong na zeven minuten spelen. Daarna hield Izegem een tijdlang wat beter stand: 12-8 na een kwartier en 15-9 na twintig minuten. In de laatste tien minuten voor rust liep LIONS uit naar 21-12 en Kyan van Berlo bepaalde met zijn derde doelpunt de ruststand op 24-16. Ook Jasper Ritzen, die de gehele wedstrijd op de linkerhoek speelde, maakte een goede indruk en scoorde vier keer in de eerste helft.

Na de pauze liep KEMBIT-LIONS verder uit tot een voorsprong van maximaal veertien doelpunten na veertig minuten spelen (38-24) en het was vooral Jur Eussen die aan de lopende band scoorde. In de laatste fase van de wedstrijd kwam de klad er in en kon Izegem in tien minuten tijd maar liefst twaalf keer scoren.

Het is duidelijk dat het verschil tussen de top en de kelder van de BENE-League erg groot is. Al met al was het een zakelijke overwinning, al moet gezegd worden dat 36 tegentreffers tegen een dergelijke tegenstander toch wel heel erg veel is.

Man of the Match:
Jur Eussen werd uitgeroepen tot Man of the Match. Hij ontving de prijs van Marco Timmers. Bij Izegem werd Aron Vandewoestyne tot Man of the Match gekozen en hij kreeg de prijs van Joris Baart overhandigd.

Man of the Year:
Na afloop van de wedstrijd werd de Man of the Year 2022-2023 uitgereikt door de oudgedienden Thijs van Leeuwen en Roel Adams. Jasper Adams en Ids Eussen ontvingen een prachtige prijs. Eric Eussen nam de prijs in ontvangst, omdat Ids niet in de gelegenheid was (ziekenhuis) de prijs zelf te ontvangen.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jur Eussen met 10 doelpunten. De overige treffers kwamen van Jasper Adams, Kyan van Berlo en Jasper Ritzen (ieder 6), Jonathan Bromet, Martijn Kleijkers, Ivo Steins en Tobias Weiler (ieder 3), Rob Schmeits (2), Scott de Hoogh, Jens Dijkstra en Philip Hempel (ieder 1).

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top