Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS deelt klap uit in Best of Three

In een volle Fletcherhal heeft KEMBIT-LIONS zondagmiddag 4 juni de eerste wedstrijd tegen Volendam in de Best of Three om het landskampioenschap met 28-25 gewonnen.

Fotografie: Jos Joosten

De beginfase was voor Volendam (1-3) maar LIONS kwam op gelijke hoogte door doelpunten van Ids Eussen en Luca van Straaten.

Daarna liep Volendam met een fenomenale Evan de Lange in het doel weg tot 5-8 na een kwartier spelen. LIONS leek niet helemaal zichzelf te zijn, “misschien speelde er onbewust toch wel wat nervositeit mee” zou Robin Leunissen na afloop zeggen. Via een break van Rob Schmeits en het derde doelpunt van Ids Eussen kwam LIONS terug tot 8-10.

Robin Leunissen kwam daarna in het veld en met een geweldige knal van afstand schoot hij de aansluitingstreffer binnen. Toch ging het daarna weer mis want Volendam kon uitlopen tot 9-13. Via twee treffers van Ivo Steins kwam de rust met 11-13.

De tweede helft begon met een geweldige break van Rob Schmeits (12-13) maar weer kon Volendam uitlopen tot 13-17 na vijf minuten spelen, ook al door ongelofelijk keeperswerk van de Lange. Daarna kwam KEMBIT-LIONS eindelijk wat beter in zijn spel en ook LIONS doelman Jens Dijkstra liet zich niet onbetuigd. Na dertien minuten had de thuisploeg zes doelpunten op rij gemaakt zonder dat Volendam iets had kunnen terugdoen: 19-17, maar kort daarna was het toch weer 20-20. De Lange stopte nog maar eens een strafworp en LIONS had wat pech met ballen tegen paal en lat.

In de eenentwintigste minuut noteerden we nog een ongelofelijke dubbele stop van de Lange, gevolgd door een fantastische redding van Dijkstra. Daarna kantelde de wedstrijd definitief want op zeven minuten van het einde had LIONS een voorsprong genomen van drie doelpunten. Maar niets was te gek in deze knotsgekke wedstrijd. Lucas Schneider kreeg zijn derde tijdstraf en dus rood. Het bleef razend spannend en met nog anderhalve minuut op de klok verkleinde Tim Roefs de achterstand voor Volendam tot 26-25. Een individuele actie van Ivo Steins betekende 27-25 en toen Bram Kleikers daarna een strafworp van Volendam onschadelijk maakte was het beslist. In de slotseconden bracht Jasper Adams de eindstand op 28-25.

Echt goed was het niet, maar zo gaat dat nou eenmaal vaak in finales. KEMBIT-LIONS is tot het uiterste moeten gaan tegen een zeer stug Volendam. “Het ging inderdaad niet makkelijk maar de eerste slag is binnen en daar gaat het om” aldus Jasper Adams. Volgende week in Volendam dan maar de genadeklap uitdelen? “Dat is wel de planning” zei Robin Leunissen “van mij hoeven we niet persé nog een derde wedstrijd te spelen”.

Doelpuntenmakers: Robin Leunissen en Ivo Steins scoorden allebei zes keer voor LIONS. De overige doelpunten kwamen van Ids Eussen (5), Rob Schmeits (4), Jasper Adams en Luca van Straaten (ieder 3) en Tobias Weiler (1).

De beide keepers Evan de Lange en Jens Dijkstra werden uitgeroepen tot Man of the Match

Fotografie: Jos Joosten LIONS - Volendam