KEMBIT-LIONS doet goede zaken en wint eerste halve finale van de BNL Final4 in Aalsmeer

Donderdagavond 2 maart stonden Green Park/Aalsmeer en KEMBIT-LIONS in Aalsmeer tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van de halve finale van de FINAL4 van de BENE-League.

Wat een veerkracht om in en tegen Aalsmeer met zoveel geblesseerde spelers de wedstrijd winnend af te sluiten

In het begin van de wedstrijd misten beide ploegen om en om de nodige kansen en werden diverse aanvallen verprutst. Het was dan ook normaal dat er na een kwartier spelen een gelijke stand op het bord stond: 7-7.

Bij 7-8 nam KEMBIT-LIONS voor het eerst een voorsprong en daarna ontspon zich een mooie en spannende wedstrijd. LIONS speelde een fantastische eerste helft waarin Jasper Adams met 8 doelpunten de grote man was. De dekking speelde als duivels en als Aalsmeer er al eens een keer doorheen kwam stond Scott de Hoogh een geweldige pot te keepen. Het veertiende doelpunt was van grote schoonheid: de bal ging in razend tempo over veel schijven rond waarna Luca van Straaten prachtig afrondde. De rust kwam bij 13-16.

In de tweede helft kwam Aalsmeer binnen drie minuten langszij (16-16), mede doordat KEMBIT-LIONS enkele afzwaaiers produceerde. Daarna ging het om en om met LIONS meestal op voorsprong. Opvallend was ook het optreden van Jonas Dell. De lange Duitser speelde een magistrale rol op de cirkel en kwam tot 8 doelpunten.

Bij 27-28 leek het toch nog even mis te gaan want in overtal werd eerst een aanval vergooid. Daarna mikte Ivo Steins jammer genoeg over een leeg doel en trof Ids Eussen de paal. Het werd 28-28 maar in de laatste minuut stelde Ivo de overwinning veilig. We kunnen rustig zeggen dat KEMBIT-LIONS dankzij een geweldige mentaliteit een mooie eerste stap naar de grote finale heeft gezet. Máár: er rest nog een return op zaterdag in de Fletcher hal in Sittard. Dit LIONS verdient het dat alle fans dan aanwezig zijn!

Jasper Adams was topscorer met 10 doelpunten en volkomen terecht uitgeroepen tot man of the match. De overige doelpunten aan LIONS zijde kwamen van: Jonas Dell (8), Ivo Steins (5), Luca van Straaten en Ids Eussen (ieder 3)