Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS doet wat het moet doen en verstevigt koppositie

Zaterdag 13 november 2021. Na een weekend rust i.v.m. internationale verplichtingen stond ronde 10 op het programma in de BENE-League. Een thuiswedstrijd tegen de nieuwkomer Quintus.

Quintus geeft lang tegengas maar moet ook buigen voor KEMBIT-LIONS

Quintus heeft na 9 wedstrijden 2 punten en LIONS 17 punten. Je mag verwachten dat de verschillen op de ranglijst ook op het veld zichtbaar moet zijn. De randvoorwaarden waren vervelend. Een wedstrijd helaas door de huidige Covid maatregelingen zonder publiek.

KEMBIT-LIONS was iets gehavend qua personele bezetting. Jens, Koen en Pieter waren afwezig,  verder was de selectie compleet. Gelukkig is de selectie zo breed dat anderen het gemis kunnen opvangen. Alle spelers kregen daarom ook voldoende speelminuten.

Quintus was niet naar de Stadssporthal in Sittard gekomen om weggespeeld te gaan worden. Vanaf het begin gaf het team van Geert Hinskens sterk tegengas waardoor de wedstrijd gelijk opging. Na een kwartier spelen had KEMBIT-LIONS een gaatje geslagen van 5 doelpunten 11-6. Op zich een prima voorsprong maar het niveau verschil zou zichtbaar hoger moeten gezien de stand op de ranglijst.

Quintus bleef goed meespelen en was van plan om het LIONS moeilijk te maken. Dat is ze dan ook goed gelukt. Er was een fase van 10 minuten waarin KEMBIT-LIONS niet wist te scoren terwijl Quintus langzaam het gaatje kleiner begon te maken en terug kwamen op 2 goals. Na 22 minuten te spelen stond er een magere 11-9 voorsprong op het scorebord. Quintus deed het goed en bleef flink weerstand bieden.

Onze keepers hadden het zwaar want die kregen helaas geen grip op de wedstrijd. Christoph raakte niet in paniek en bleef iedereen volop speelminuten geven waardoor de vaste kern iets meer rust kregen. Vlak voor rust wist Quintus nog te scoren en bepaalde de ruststand op 15-13.

Het was tot nu toe een saaie wedstrijd, geen spectaculair handbal. Er waren wel leuke acties echter het flitsend LIONS spel zat er dit keer niet echt in.

In de 2e helft heeft Scott de plaats van Bram overgenomen. Ook Scot had veel moeite met de schoten van Quintus en kon geen stempel op de wedstrijd zetten. Onder leiding van Jonas werd de voorsprong in de 2e helft verruimd. Na 15 minuten in de 2e helft gespeeld te hebben was de voorsprong verruimd met 5 doelpunten, 24-19.

Het verweer bij Quintus was verbroken en Scott had in deze fase ook nog een paar mooie stops waardoor KEMBIT-LIONS verder kon uitlopen naar 28-21. Bram kwam bij een 7 meter ook nog even in het veld en wist de 7 meter te stoppen. Dit is altijd goed voor het zelfvertrouwen voor beide jonge keepers. De wedstrijd werd uitgespeeld en uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 32-23.

Een ruime overwinning maar Quintus heeft goed tegengas gegeven en heeft het KEMBIT-LIONS goed lastig weten te maken. De koppositie blijft gehandhaafd. Er zal zo links en rechts nog wat gesleuteld moeten worden om volgende week weer heel fris en vol overtuiging uit in en tegen Hasselt te spelen.

Een groot compliment aan het Livestream- en vrijwilligersteam die er wederom voor gezorgd hebben dat in deze moeilijke tijd de hal weer super mooi was aangekleed en dat de wedstrijd goed te volgen was via de livestream. Alles was weer piekfijn georganiseerd.

Goals: Jacob 9, Joris 1, Ivo 1, Serge 2 , Robin 1,  Jasper 1, Martijn 3, Jonas 4, Ids 3, Rob 2, Thomas 5

Man of the Match Limburg LIONS: Thomas Dekker

Zaterdag 20 november 20.15 uur de uitwedstrijd naar onze Belgische Zuiderburen Hubo Initia Hasselt.

Foto's: Gianni Ummels