KEMBIT-LIONS doet wat het moet doen en wint ook uit bij Quintus

Zaterdag 5 maart 2022. Na een lange reis naar Kwintsheul kwamen de mannen van Christoph aan in een ijskoude sporthal. De tuinbouw in het Westland hebben last van de hoge gasprijzen maar de sporthal was ook aardig aan het bezuinigen.

De Final4 is definitief een feit en 26 maart gaat KEMBIT-LIONS naar Den Bosch

De afgelopen week is er heel goed getraind. De ploeg wordt steeds fitter en fitter. Helaas konden een aantal spelers nog niet meespelen. Er waren nog 3 belangrijke spelers afwezig. Jonas en Martijn geblesseerd en Luca kon niet spelen omdat hij ziek was.

Quintus die de laatste weken elke tegenstander het toch moeilijk weet te maken, gingen onbevangen de wedstrijd in. Lekker brutaal namen zij het voortouw en zetten KEMBIT-LIONS regelmatig op een achterstand.

Naast de 0-1 voorsprong heeft LIONS alleen maar in de 1e helft tegen een achterstand aangekeken. Onze dekking en vooral onze keepers hadden op het aanvalspel geen antwoord. Ook na een keeper-wissel, Scott verving Bram, kwam daar geen verandering in. Door ook nog aanvallend veel kansen te missen maakten wij het onszelf erg moeilijk en kwamen we niet verder dan een 14-14 ruststand.

In de 2e helft werd er orde op zaken gesteld. De rust heeft LIONS goed gedaan en de aanwijzingen zijn ter harte genomen. Quintus kon nog een kwartiertje bijbenen en daarna zie je toch dat een fittere selectie aan het langste eind trekt. Het laatste kwartier kwam Quintus er niet meer aan te pas en kon LIONS uitlopen en de wedstrijd was gespeeld. Ook de dekking stond veel beter waardoor Scott de nodigde ballen kon stoppen. Bram heeft ook nog een 7-meter gestopt. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 26-33.

De Final4 is nu 100% een feit. Nu nog zorgen dat LIONS de 2 komende thuis-wedstrijden positief gaat afsluiten en dat de overige mannen fitter en fitter worden zodat er met een goed gevoel en een compleet team aan de F4 kan worden gestart. We kunnen trots zijn dat KEMBIT-LIONS wederom aan een finale gaat deelnemen.

Goals: Robin 7, Ivo, Jasper en Pieter 4, Thomas, Rob en Ids 3, Joris en Serge 2 en Bjorn 1