KEMBIT-LIONS draait thriller in Visé na rust om

Op zaterdag voor Carnaval moest KEMBIT-LIONS voor de laatste uitwedstrijd in de BENE-League naar Visé. De Walen speelden voor hun laatste kans op deelname aan de Final4. Ook voor LIONS stond er nog iets op het spel. De ploeg uit Sittard-Geleen wil namelijk als beste Nederlandse ploeg eindigen in de eindstand van de BENE-league.

Door een geweldige instelling hebben de mannen de punten dubbel en dwars verdiend

Tot 7-7 na tien minuten ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna nam Visé afstand: 10-7 na een kwartier spelen. Die marge van drie doelpunten bleef gehandhaafd tot de rust die met 16-13 voor de Belgen kwam.

Toen hij het dertiende doelpunt scoorde kreeg Robin Leunissen een stevige beuk waarbij hij ongelukkig neerkwam. Het kostte Visé een rode kaart, maar Robin kon de rest van de wedstrijd niet meer in actie komen. LIONS miste in die eerste helft liefst zes open kansen. Daarbij had Jens Dijkstra de pech dat hij bij enkele prima reddingen onbedoeld een rebound weggaf.

Na de pauze pakten de jongens de zaken energiek aan en binnen drie minuten was de achterstand goed gemaakt door doelpunten van Rob Schmeits (16-16). In de dekking werd gevochten als leeuwen en daarachter stond een fantastische keepende Jens Dijkstra. Tot 22-22 werd er om en om gescoord maar daarna was het KEMBIT-LIONS dat afstand nam via doelpunten van Luca van Straaten, Jasper Adams en een paar kogels uit de fameuze linkerarm van Joris Baart: 24-29 met nog vijf minuten op de klok.

Je zou zeggen dat daarmee de wedstrijd wel gespeeld was. Toch werd het nog razend spannend want Visé kwam terug tot 28-29. In de daaropvolgende aanval van LIONS gaven de scheidsrechters tijdspel aan. Maar met de allerlaatste worp van die aanval wist Jasper Adams te scoren. In de laatste seconde van de wedstrijd maakte Jonas Dell er ook nog 28-31 van. Een dik verdiende overwinning op basis van een uitstekende tweede helft.

De doelpunten van KEMBIT-LIONS kwamen van Jasper Adams, Robin Leunissen, Rob Schmeits (ieder 5), Joris Baart (4), Jonas Dell, Ids Eussen , Ivo Steins en Luca van Straaten (ieder 3)