Top Foto

KEMBIT-LIONS droogt koploper Visé af in eigen huis: 23-31

Het was gezellig vol op zaterdag 30 september in het knusse sporthalletje aan de Rue de Berneau in Visé. Het was dan ook geen misselijk affiche: Visé tegen KEMBIT-LIONS, de nummer 1 tegen de nummer 2 van de BENE-League. Visé speelde met een fysiek sterke ploeg met onder meer de oude bekenden Florent Bourget (ex Volendam) en Julien Devisch (ex HUBO) in de gelederen.

Dekking LIONS staat als een huis. Iedereen staat zijn mannetje en heeft een aandeel in het team.

Beide teams misten veel in de openingsfase. LIONS maakte veel afspeel- en technische fouten en Visé vond meerdere malen een alweer uitblinkende Bram Kleijkers op zijn weg. Na een kwartier spelen had hij al zes formidabele stops op zijn naam maar stond KEMBIT-LIONS desondanks toch met 7-4 achter. De motor van de ploeg uit Sittard-Geleen begon toen eindelijk warm te draaien en vijf minuten voor rust scoorde Tobias Weiler de gelijkmaker: 10-10. Daarbij werd hij grof tegen de grond gewerkt door Devisch die daarvoor dan ook een zeer terechte rode kaart kreeg. Toch ging de rust in met een 14-12 voorsprong voor de Walen.

Ook de twee eerste doelpunten na de pauze waren voor Visé en toen werden de supporters van LIONS eventjes wat stiller. Maar de ploeg toonde karakter en na tien minuten en alweer vier wereldstops van Bram bracht Luca van Straaten LIONS op voorsprong: 19-20. De reuzen van Visé hadden zich helemaal murw gebeukt op de hechte Limburgse dekking. Jur Eussen was daarentegen helemaal los en scoorde aan de lopende band waardoor de stand op vijf minuten van het einde op 22-28 kwam. De laatste minuten werden door KEMBIT-LIONS aangegrepen om de koploper nóg verder te vernederen: 23-31.

Alweer een aansprekende zege tegen een topploeg! Aan wie je het na afloop ook vroeg, iedereen was eensluidend in zijn commentaar: de solide dekking ligt aan de basis van de succesreeks. “De eerste minuten waren moeilijk” zei Ivo Steins, “maar we laten ons door niemand de kop gek maken. We hebben zeker niet de breedste selectie en misschien ook niet de meeste kwaliteit, maar we zijn een hecht collectief. En we zijn supersterk in de dekking, daardoor kan Bram ook uitblinken.” Aanstaande dinsdag volgt alweer een zware uitwedstrijd, ditmaal tegen Volendam. “Zij zullen zeker op revanche uit zijn na de nederlagen om het kampioenschap en de Supercup, maar we gaan voor de twee punten”, aldus Ivo Steins.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jur Eussen met 10 doelpunten. De overige treffers kwamen van Rob Schmeits (6), Tobias Weiler (4), Kyan van Berlo, Martijn Kleijkers en Luca van Straaten (ieder 3) en Jonathan Bromet en Philip Hempel (ieder 1). Jasper Adams kon niet spelen vanwege een lichte blessure, maar zal er dinsdag in Volendam naar verwachting weer bij zijn.