LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS en Green Park Aalsmeer delen de punten in spannende wedstrijd: 28-28

Afgelopen zaterdag 28 oktober maakten de mannen van KEMBIT-LIONS de reis naar Aalsmeer. De ploeg uit het bloemendorp had al een hele tijd niet meer van LIONS gewonnen, dus die wilden wel weer eens een keer.

Green Park Aalsmeer en KEMBIT-LIONS hebben respect voor elkaar en delen de punten.

Het zat dan ook redelijk vol in de Bloemhof, ondanks het feit dat Aalsmeer het moest doen zonder de geblesseerde Samir Benghanem.

KEMBIT-LIONS startte goed en nam een 0-2 voorsprong. Na tien minuten spelen stond het 6-6. Vooral Rob Schmeits was flink op schot. Hij maakte er alleen in de eerste helft al acht. Ook de beide keepers Marco Verbij en Jens Dijkstra vervulden een hoofdrol en de ploegen bleven stuivertje wisselen totdat Aalsmeer na iets meer dan twintig minuten een voorsprong van drie punten nam: 12-9. KEMBIT-LIONS antwoordde sterk en knokte zich met vier doelpunten op rij terug tot 12-13. In de laatste seconde van de eerste helft werd het 15-16 door een doelpunt van Luca van Straaten. Met hem is gelijk ook een andere uitblinker genoemd: een hoekspeler die vijf doelpunten voor zijn rekening neemt en ook nog eens voorop gaat in het beulswerk aan de eigen cirkel. Daar vind je er niet veel van!

Na de pauze bleef KEMBIT-LIONS lange tijd aan de gunstige kant van de score en halverwege de tweede helft stond het 20-22. Daarna sloop er wat slordigheid in het Limburgse spel en werden er ook een aantal technische fouten gemaakt, waardoor Aalsmeer binnen een paar minuten weer op een voorsprong van 24-23 kon komen. Martijn Kleijkers (2x), Jasper Adams (2x) en Rob Schmeits zorgden voor 28-28 op een minuut van het einde. Met nog twintig seconden op de klok miste Rob Schmeits vanuit een scherpe hoek en nam Aalsmeer direct een time-out om de laatste aanval te bespreken. Donny Vink werd op de linkerhoek helemaal vrijgespeeld, maar zijn schot werd op fenomenale wijze gekeerd door Jens Dijkstra. Het was meteen de laatste bal van de wedstrijd, waarna alle Limburgse spelers zich op hun uitblinkende keeper stortten.

De Litouwer Vaidas Trainavicius (35 jaar inmiddels) werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Rob Schmeits met 11 doelpunten. De overige 17 doelpunten kwamen van Jasper Adams en Luca van Straaten (ieder 5), Jur Eussen, Martijn Kleijkers en Ivo Steins (ieder 2) en Kyan van Berlo (1).