KEMBIT-LIONS geeft alles maar moet het kampioenschap aan Aalsmeer laten: 28-31

Zondagmiddag 2 juni om 13.30 stond de tweede wedstrijd in de Best of Three om het landskampioenschap tussen KEMBIT-LIONS en Green Park/Aalsmeer op het programma.

Fptografie: FotoReza

Wie vóór het seizoen voorspeld had dat we zó ver zouden komen, zou als gevaarlijke gek zijn bestempeld. De jongens hebben het toch maar mooi geflikt

De Stadssporthal zat lekker goed vol en er heerste een heerlijk sfeertje. Zoals bekend had Aalsmeer een week eerder de eerste wedstrijd gewonnen en moest KEMBIT-LIONS dus iets terug doen om er nog een derde wedstrijd uit te slepen.

In de eerste helft van de wedstrijd, die onder leiding stond van de gebroeders Ruud en Paul Geraets, zag het er naar uit dat het zou kunnen lukken. De jongens speelden geduldig en geconcentreerd en Jens Dijkstra stond prima te keepen. Onder luid applaus van het publiek nam LIONS rond de twintigste minuut door doelpunten van Jasper Adams, Jasper Ritzen en Rob Schmeits zelfs een voorsprong van drie punten: 9-6. Dat liet Aalsmeer niet over zijn kant gaan en nog voor rust was de stand bij 11-11 weer gelijk. Op slag van rust konden de bezoekers zelfs op voorsprong komen: 12-13.

De tweede helft begon met twee stops van de formidabele Aalsmeer doelman Marco Verbij, een kunstje dat hij een paar minuten later bij 15-17 nog een keer herhaalde. Voor de thuisclub was dat de nekslag want Aalsmeer liep uit naar 18-24 na ruim een kwartier. De vermoeidheid begon zijn tol te eisen. Doorslaggevend was het feit dat Aalsmeer, in tegenstelling tot LIONS, een brede selectie heeft en vrolijk kon blijven doorwisselen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Maar zoals bekend is de vechtploeg KEMBIT-LIONS nooit verslagen tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Met de laatste krachten werd puntje voor puntje van de achterstand afgeknabbeld waarbij naast de afscheid nemende Jasper Adams vooral Jur Eussen, Rob Schmeits en Luca van Straaten zich lieten gelden. Met nog twee minuten op de klok stond het 28-30, maar de tijd was te kort en bij 28-31 deelde Aalsmeer de genadeklap uit en was KEMBIT-LIONS onttroond als landskampioen.

De mannen konden met opgeheven hoofd het veld verlaten want ze hadden, niet alleen deze wedstrijd maar het hele seizoen alles gegeven. En met wát voor resultaat: het seizoen werd geopend met het winnen van de Supercup. Daarna werden de halve finales bereikt van zowel de Nederlandse beker als de F4 van de BENE-League. En tot slot dus de finale van het landskampioenschap. Hier past maar een reactie: petje af voor deze geweldige ploeg!

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jur Eussen en Rob Schmeits de topscorers met elk 8 doelpunten. De overige doelpunten kwamen van Jasper Adams (5), Jasper Ritzen en Luca van Straaten (ieder 3) en Tobias Weiler (1).

Jur Eussen werd door alle trainers en coaches van Nederland uitgeroepen tot meest talentvolle speler van het seizoen 2023-2024.

Zoals bekend zetten Jasper Adams, Ivo Steins een punt achter hun fantastische loopbaan als handballer en ook Luca van Straaten stopt met handbal. Ook zet Jerome Doomen een punt achter zijn mooie carrière als sporttherapeut van Limburg LIONS. Een gevoelige aderlating.

Daarnaast gaan verschillende jongens; Bram en Martijn Kleijkers en Rob Schmeits de ploeg verlaten. Wij wensen hun allen veel succes in hun nieuwe omgeving en hopen om ze nog een keer terug te zien in het shirt van LIONS!

Mannen, bedankt voor de mooie handbaljaren.