KEMBIT-LIONS geeft Volendam valse hoop

Zaterdag 27 maart Volendam vs. KEMBIT-LIONS. Doorgaans altijd een spannende wedstrijd die meestal in de laatste minuten beslist wordt.

Schellekens kan Volendam niet alleen aan de overwinning helpen

KEMBIT-LIONS begon veel te gemakzuchtig aan de wedstrijd en speelde Volendam in de kaart. LIONS ging mee in het langzame tempo van Volendam waardoor ze niet in hun spel kwamen. Door ook vele technische en individuele fouten en slordige afronding kon Volendam goed bij blijven en zelfs een voorsprong nemen bij rust 14-13.

Bij Volendam was er een grote sta in de weg en dat was Dennis Schellekens. Hij stopte de nodige ballen waaronder breaks, 7-meters en andere open kansen waardoor LIONS niet kon uitlopen. Bij rust had het ook 5-6 doelpunten verschil kunnen staan in het voordeel van LIONS maar Schellekens stak daar duidelijk een stokje voor. De aanvallen waren goed opgezet, kansen werden gecreëerd maar het ontbrak aan de afronding.

Na rust wist Volendam nog even uit te lopen naar 16-13 maar daarna was het ook over. Met tussenstanden van 16-16, 17-22 en 22-27 met nog 7 minuten te spelen, kwam LIONS niet meer in de gevarenzone.

Er werd veel beter afgesloten en in de dekking werd er veel agressiever verdedigd waardoor Volendam er niet meer doorheen kwam. Jeroen De Beule had een groot aandeel in de regie en wist de mannen goed neer te zetten.

Ondanks het nog meer missen van mooie kansen aan LIONS zijde, o.a. twee breaks bleef het verschil 4-5 doelpunten. Bij Volendam werden aardig wat twee minuten-straffen opgelopen omdat ze het niet meer konden bijbenen. Ervaren spelers gingen in de fout wat niet nodig was.

De bank van LIONS heeft het ontzettend goed opgepakt en zijn gewoon doorgegaan met de lijn die was uitgezet. Luca van Straaten, Tim Roefs, Martijn Kleijkers en Koen van Dijk hebben weer hun visitekaartje afgegeven. De eindstand werd uiteindelijk 22-31 in het voordeel van KEMBIT-LIONS.