KEMBIT-LIONS haalt bij lange na zijn niveau niet

Zaterdag 5 juni 2021. De eerste BOT wedstrijd thuis om het Nederlands Kampioenschap tegen het altijd lastige Green Park / Aalsmeer. Het was de eerste keer dat we met publiek mochten spelen en alles is dan ook in het werk gesteld om dat zo Covid proof mogelijk te organiseren.

Aalsmeer zat veel meer in de modus van het spelen van een echte finale

De wedstrijd begon in een heel hoog tempo en het beloofde wat om dat 60 minuten vol te houden.

Al snel werd duidelijk dat Aalsmeer naar Sittard was gekomen om het LIONS heel moeilijk te maken. Dat is ook goed gelukt want Aalsmeer wist de 4-2 achterstand om te buigen naar een 4-6 voorsprong en dat hebben ze niet meer uit handen gegeven. De kloof was vlak voor rust 4 punten 8-12 maar deze wist LIONS nog terug te brengen tot 1 punt, ruststand 11-12.

Na rust was het weer Aalsmeer die het initiatief nam en LIONS het nakijken gaf. Na 4 minuten was de stand al 13-17. Aalsmeer was veel fysieker, er zat veel meer power achter en zij hadden veel meer drive. Aalsmeer zat veel meer in de modus van het spelen van een echte finale.

KEMBIT-LIONS haalde op alle fronten zijn niveau niet met uitzondering van onze doelman Luuk Hoiting die als enige uitblinker aan LIONS zijde de wedstrijd nog een beetje in balans wist te houden. Er werden veel te veel individuele en technische fouten gemaakt, veel balverlies, veel te statisch en kansen gemist die in dit soort wedstrijden niet gemist mogen worden. Er was totaal geen scherpte om het Aalsmeer ook enigszins lastig te maken.

Normaliter worden deze wedstrijden in de laatste minuten van de wedstrijd beslist en is de wedstrijd pas gespeeld als het eindsignaal heeft geklonken. Het zag er dit keer niet naar uit dat de eindspurt spannend zou worden omdat Aalsmeer 4 of 5 comfortabele punten voor stond, 18-23, 20-25. Maar bij een stand van 23-25 kreeg KEMBIT-LIONS een 7 meter en Green Park / Aalsmeer een 2 minuten straf met nog 3 minuten te spelen.

Helaas werd de 7 meter op de paal gegooid en wist Aalsmeer in ondertal nog twee keer te scoren en bepaalde de eindstand uiteindelijk op 23-27.

Volgende week zal er in Aalsmeer gewonnen moeten worden om er nog een derde wedstrijd uit te slepen anders zal het seizoen ten einde zijn.