Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS heeft geen kind aan Atomix, Pieter Strauven grote regisseur

Zaterdag 26 februari 2022. Met nog 4 wedstrijden te gaan inclusief deze thuiswedstrijd, staat LIONS zo goed als zeker in de Final4. Het kan Limburg LIONS niet meer ontlopen en na winst op Atomix moet LIONS nog 1 punt halen uit 3 wedstrijden (Quintus uit, Pelt en Hasselt thuis) om definitief op 26 en 27 maart naar Den Bosch af te reizen.

Nog 1 punt en de Final4 op 26-27 maart 2022 is definitief veilig gesteld

KEMBIT-LIONS begon geconcentreerd aan de wedstrijd en nam al snel een voorsprong van 6 doelpunten 6-0. Atomix kwam er niet aan te pas en wist pas wat terug te doen na bijna 6 minuten gespeeld te hebben 6-1. Jammer dat er toen al een aantal kansen onbenut werden gelaten anders was de schade in het begin voor Atomix nog groter.

LIONS kon gemakkelijk de dubbele cijfers op het scorebord houden, 10-5, 14-7, 20-10, 22-11. Scott stond, als er al een schot van Atomix door de dekking kwam, op de juiste plaats en wist zijn doel prima schoon te houden. Robin Leunissen kon er vrij op los scoren en legde in de eerste helft er al 8 in het netje.

Pieter Strauven had over de gehele wedstrijd de regie goed in handen en wist naast zijn eigen kansen (5) ook nog de vele assist te geven waardoor anderen goed konden scoren. Er werd gerust met een 23-11 tussenstand op het scorebord.

Na rust heeft Scot plaats gemaakt voor Jens. Jens dacht wat Scott kan kan ik ook en nam het stokje geruisloos over. Ook Bram kreeg zijn speelminuten en heeft in de laatste minuten Jens vervangen. Alle keepers hebben het prima gedaan.

De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld, 26-12, 30-14, 33-15, 38-18 en de scherpte was er een beetje af. Opvallend was dat Ramos in de tweede helft weer op het veld stond na een lange periode van rust i.v.m. zijn rug-blessure. João, welkom terug.

Gelukkig kunnen we langzaam weer gaan hopen dat het team compleet wordt en vrij is van allerlei blessures of Corona naweeën zodat wij ons klaar kunnen maken voor de F4. We hebben nog enkele weken om daar aan te werken maar dat moet goed gaan komen.

De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 42-20 waardoor KEMBIT-LIONS nog 1 punt nodig heeft om zich definitief te plaatsen voor de Final4 in Den Bosch op 26-27 maart 2022.

Man of the Match: Ivo Steins.

Doelpuntenmakers: Robin 10, Luca 8, Ivo en Pieter 5, Bjorn 4, Joris, Ramos, Thomas en Ids 2, Serge en Rob 1.