Zaterdag 14 mei 2022.
De doelstelling was duidelijk, KEMBIT-LIONS mag niets meer verliezen om zich te kwalificeren voor de BOT. KEMBIT-LIONS heeft het nog redelijk in de hand maar de spanning is om te snijden.

Fotografie: Jos Joosten

KEMBIT-LIONS is er nog niet en zal zich geen misstap kunnen veroorloven

Hurry Up was naar Sittard gekomen met een incompleet team. 3 spelers Azenha, Fiege en Blaauw waren niet van de partij. Hurry Up maakt geen aanspraak meer op een BOT positie. Ze hebben 3 punten met nog 4 wedstrijden te gaan. Helaas is het seizoen om de prijzen al voor Hurry Up ten einde alleen zullen ze nog samen strijden met Quintus om degradatie. Joop Fiegen, geen onbekende, gepokt en gemazeld zal zeker degradatie proberen te voortkomen.

Er was toch de nodige spanning in de hal want heeft KEMBIT-LIONS het niveau terug wat ze hebben laten zien in de Final4 van de BENE-League? LIONS kon compleet aan de wedstrijd beginnen dus daar kan het niet aan liggen. De aanwezige supporters gingen er maar eens goed voor zitten.

KEMBIT-LIONS begon met de bal en mochten als eerste aanvallen waaruit ze wisten te scoren. Robin Leunissen gooide snoeihard en passeerde Boris Tot.
Hurry Up deed direct wat terug 1-1 maar Rob Schmeits maakte vanuit de hoek de 2-1.
Met een mooie snelle tegen aanval kon Martijn vanaf de cirkel, mooi aangespeeld overigens door Robin, de 3-1 op het scorebord zetten.
Na 5 minuten was de stand 5-1. Hurry Up miste een paar open kansen waardoor LIONS kon uitlopen.
Ook LIONS ging kansen missen. Rob had geen geluk met een aantal inzetten.
Na 10 minuten nam Joop Fiegen een time out. Deze had niet de gewenste uitwerking want LIONS onderschept de bal en kan alleen op Tot af maar Tot stopt de bal van Luca.
Boris Tot staat weer goed te keepen en stopt ook een open kans van Jasper.
Hurry Up komt terug en staat wat beter in de wedstrijd. Ze scoorden 2 achter elkaar 8-4. Hurry Up brengt de marge uiteindelijk terug naar 2 verschil 12-10.

Even een fase van mooi keeperswerk. Bram stop een mooie bal vanaf de cirkel en Boris Tot stop direct daarop een break van Thomas.

Laatste minuut van de eerste helft scoort Bos van Hurry Up vanaf 12 meter een geweldig doelpunt. Robin Leunissen dacht dat kan ik ook en zet de ruststand met nog 2 seconden op de klok op 17-13.

Wat is er in de kleedkamer gebeurd. De mannen van LIONS waren al snel weer op het veld
Hurry Up opende de score maar er kwam al snel antwoord van LIONS 18-15.
Binnen 5 minuten zijn er al 6 doelpunten gescoord en staat er na 10 minuten een 24-19 stand op het scorebord.
Hurry Up begint moe te worden en kan geen gaatje meer vinden in de dekking van KEMBIT-LIONS waardoor ze lang moeten aanvallen. Ook in de dekking komen ze nu net wat te laat waardoor er een 7 meter gegeven wordt die Thomas vakkundig benut 26-20.

Boris Tot krijgt een publiekswissel. Met nog 12 minuten te spelen komt Ferreira onder de lat
LIONS scoort 6 op rij en de wedstrijd is gelopen. LIONS in ondertal, 2 minuten staf voor Robin en Hurry Up scoort 31-21. Hurry Up leefde even op omdat het wel erg hard ging aan LIONS zijde en wisten na een tijdje droog te hebben gestaan ook 3 keer achter elkaar te scoren 32-24

De wedstrijd wordt sportief en professioneel uitgespeeld en uiteindelijk staat er een 36-26 eindstand op het scorebord.

Man of the Match: Hurry Up Sverre Janssen en KEMBIT-LIONS Thomas Dekker.