KEMBIT-LIONS heeft geen kind aan RED-RAG / Tachos.

zaterdag 10 september stond de eerste uitwedstrijd op het programma en wel naar de debutant RED-RAG / Tachos uit Waalwijk.

Fotografie: Gianni Ummels

Christoph geeft jonge talenten veel speelminuten

Tachos had bij de eerste uitwedstrijd flink verloren 43-20 van het Belgische nieuw samengeteld team tussen Initia Hasselt en Tongeren, Hubo Handbal. Vandaag kwam Limburg LIONS de kampioen van het het seizoen 2021-2022 op bezoek.

Al snel werd duidelijk dat het niveau verschil van dien aard is dat ook deze wedstrijd gaat uitlopen op een giga uitslag. KEMBIT-LIONS gleed er op snelheid doorheen en Tachos had weinig in te brengen.

Christoph heeft dan ook zijn vaste ervaren spelers wat meer rust gegeven en de jonge talenten hun minuten gegeven. Ook tegen de wat minder ervaren spelers kon Tachos geen vuist maken.

Bij rust was LIONS al ver uitgelopen en stond er een 9-24 stand op het scorebord. Uiteindelijk werd de eindstand 19-41.

Het zal nog even wennen zijn voor Tachos om dit grote verschil in de loop van de competitie te verkleinen. Wij hopen dat Tachos de komende tijd veel progressie gaat maken.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: Jasper 1, Joris 5, Jonas 2, Ids 3, João 3, Martijn 4, Robin 4, Rob 7, Ivo 6, Luca 2, Jens 2, Tobi 2