KEMBIT-LIONS heeft genoeg aan 20 minuten om Hubo Handbal te verslaan

Dinsdagavond 22 december stond alweer de volgende wedstrijd op de rol voor KEMBIT-LIONS. In de Eburons Dome in Tongeren moest worden aangetreden tegen Hubo Handbal, de nieuwe fusieclub uit Tongeren-Hasselt. Bij voorbaat geen makkelijke tegenstander want afgelopen zaterdag had Hubo in Aalsmeer nog een puntje afgesnoept van de Nederlandse kampioen. Door zeldzaam knullig balverlies in de laatste twintig seconden ontsnapte Aalsmeer zelfs aan een nederlaag. LIONS was dus gewaarschuwd.

KEMBIT-LIONS gaat de winterstop in met een prima uitgangspositie voor de Final4, 29 punten uit 17 wedstrijden.

Tot 8-8 in de twintigste minuut ging het gelijk op. Hubo had met international Arthur Vanhove een prima keeper in het doel staan en aan de andere kant stond Scott de Hoogh in het doel van LIONS ook een sterke partij te keepen. In de laatste tien minuten van de eerste helft sloeg KEMBIT-LIONS het gat met zeven gave doelpunten op rij. De rust kwam met: 9-15. Toch waren er nog de nodige kansen gemist, anders zou de voorsprong nog minstens vijf doelpunten groter zijn geweest.

Bij Hubo was in de eerste helft vooral Louis Marchal flink op schot en aan de kant van LIONS wisten Joao Ramos en Robin Leunissen het net goed te vinden. Arber Querimi, toch een gevreesd schutter aan Hubo-zijde viel vooral op met enkele wanhoopsschoten die over of naast het doel vlogen.

Wellicht had Hubo de moed na de pauze wel min of meer opgegeven want ze kwamen niet goed uit de kleedkamer. KEMBIT-LIONS kon daardoor zonder zelf groots te spelen in de eerste tien minuten verder uitlopen tot 15-25. Na een opleving kwamen de Belgen halverwege het tweede bedrijf bij 20-25 terug tot op vijf doelpunten. Het publiek dat tot dan toe erg stil was geweest kreeg weer enig geloof en ging er nog eens aarzelend achter staan. Jens Dijkstra maakte aan alle hoop echter een einde met twee prachtige stops en Ramos en Rob Schmeits herstelden de orde: 20-27. De eindstand van 26-30 werd bereikt met een schitterend onderhandse knal van Ids Eussen, het laatste en misschien ook wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De tweede helft had KEMBIT-LIONS met 17-15 verloren. Achteraf kan dan ook geconcludeerd worden dat in de laatste tien minuten van de eerste helft en de eerste tien minuten van de tweede helft de overwinning werd binnen gehaald.

De doelpuntenmakers van KEMBIT-LIONS: Joao Ramos 7, Robin Leunissen 6, Ids Eussen 5, Rob Schmeits 4, Luca van Straaten 4, Jonas Dell en Joris Baart, ieder 2.