KEMBIT-LIONS heeft meer moeite met Hurry Up dan de uitslag doet vermoeden: 37-31

Zondagmiddag 22 Oktober om 16.00 uur kwam Hurry-Up uit Drenthe op bezoek. De goede resultaten van de laatste weken doen hun werk want ondanks het ongewone tijdstip zat het gezellig vol in de Stadssporthal.

Boris Tot een sta in de weg en maakt het KEMBIT-LIONS erg lastig

De eerste minuten waren voor de gasten die brutaalweg een 0-2 voorsprong namen. Dat liet KEMBIT-LIONS niet over zijn kant gaan en een paar minuten later stond het 3-2. De Kroatische doelman Boris Tot in het doel van de ploeg uit Drenthe had in de beginfase al vier formidabele reddingen op zijn naam staan, waaronder een strafworp van Tobias Weiler.

Na tien minuten stond het daardoor pas 4-4. Vooral op de schoten van Rob Schmeits uit de rechterhoek had Tot in die fase goed het oog. De strijd bleef gelijk opgaan totdat KEMBIT-LIONS rond de twintigste minuut drie doelpunten afstand nam door een aantal mooie doelpunten: Tobias Weiler met een subliem uitgevoerde vlieger, Jasper Ritzen met achtereenvolgens een bekeken lob en een prachtige draaibal vanaf de linkerhoek. Die voorsprong bleef gehandhaafd tot de rust: 17-14

Na de pauze ging doelman Tot gewoon door met het verrichten van bijna onmogelijke reddingen. Hij liet zien dat hij niet voor niks al twee seizoenen achter elkaar is uitgeroepen tot beste keeper van de BENE-League. Vooral door zijn optreden konden de gasten puntje voor puntje terugkomen tot 21-20 en 23-22 na een kwartier in de tweede helft. Dat had kennelijk toch wel veel kracht gekost, want tussen de vijftiende en de twintigste minuut sloegen Jasper Adams en Rob Schmeits het beslissende gat voor KEMBIT-LIONS: 30-25. Iedereen voelde aan dat de wedstrijd daarmee in de knip zat. Zo ook LIONS coach Fred Michielsen die de gelegenheid benutte om de jonkies Lou Peters en Kjeld Dekker te laten snuffelen aan het grote werk. Jur Eussen en Rob Schmeits strooiden nog wat extra zout in de Drentse wonden en bepaalden de einduitslag op 37-31.

KEMBIT-LIONS speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, maar boekte toch nog een redelijke ruime overwinning. Een overwinning die bij een andere keeper dan Boris Tot ongetwijfeld nog een stuk hoger zou zijn uitgevallen.

Boris Tot en Rob Schmeits werden dan ook terecht uitgeroepen tot Men of the Match

Topscorer bij KEMBIT-LIONS Rob Schmeits met 10 doelpunten. De overige doelpunten kwamen op naam van Jur Eussen (7), Jasper Adams (5), Ivo Steins (4), Martijn Kleijkers en Jasper Ritzen (ieder 3), Tobias Weiler (2), Kyan van Berlo, Philip Hempel en Luca van Straaten (ieder 1).

Fotografie: PubliciteitVisie.nl LIMBURG-LIONS / Hurry Up