KEMBIT-LIONS herovert koppositie met ruime zege op Houten 36-27

Op zaterdag 7 oktober kwam L. van Raak Milieu/ Handbal Houten op bezoek, de oude ploeg van LIONS-coach Fred Michielsen en hoekspeler Kyan van Berlo.

KEMBIT-LIONS komt moeizaam op gang en laat Houten het initiatief nemen

De thuisclub startte gelukkig weer mét Jasper Adams in de gelederen, maar nu was het Luca van Straaten die niet kon spelen. In de eerste helft zag het er lang niet naar uit dat KEMBIT-LIONS een ruime overwinning zou behalen. Houten startte fris van de lever en nam meteen brutaal het heft in handen. De eerste drie doelpunten aan de zijde van KEMBIT-LIONS kwamen alle drie uit strafworpen die door Tobias Weiler vakkundig benut werden.

Bij Houten was het vooral Wessel Blokzijl die opviel en regelmatig het netje wist te vinden. Bij KEMBIT-LIONS lukte niet veel. Na tien minuten spelen stond het 4-6 en na twintig minuten 8-12. Daarna werd de achterstand langzaam ingelopen maar bij rust ging Houten toch nog steeds aan de leiding: 17-18.

In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt en ook de dekking waar LIONS zo gevreesd om is, was bij vlagen weer terug te zien. Het werd gelijk door Martijn Kleijkers en KEMBIT-LIONS kwam voor het eerst op voorsprong door Jasper Ritzen: 19-18.

Houten kwam pas in de tiende minuut tot zijn eerste doelpunt na rust terwijl LIONS er toen al vijf in had liggen (22-19). In het resterende deel van de wedstrijd was het voor Houten vechten tegen de bierkaai. De dekking van KEMBIT-LIONS stond als een huis en het was vooral Jasper Adams die er driftig op los scoorde. Houten kwam in de tweede helft maar negen keer tot scoren, hetgeen de verhouding op de ranglijst beter weergaf dan de toch wel beschamende achttien tegentreffers in de eerste helft.

Door deze ruime overwinning 36-27 heeft KEMBIT-LIONS de koppositie in de BENE-League teruggepakt op doelsaldo, want Volendam won maar zeer nipt in Izegem.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jasper Adams met 11 doelpunten. De overige treffers kwamen van Tobias Weiler (6), Jur Eussen (5), Rob Schmeits (4), Kyan van Berlo, Philip Hempel  en Martijn Kleijkers (ieder 2) en Jonathan Bromet, Bram Kleijkers, Jasper Ritzen en Ivo Steins (ieder 1).

Men of the Match: Jasper Adams en Wessel Blokzijl