KEMBIT-LIONS herstelt zich knap en pakt de punten in Aalsmeer

Twee dagen na de zeperd tegen Volendam op donderdag 13 april in de halve finale voor de beker stond alweer een zware uitwedstrijd op het programma voor de mannen van KEMBIT-LIONS. Nog steeds zonder Robin Leunissen moesten ze het opnemen tegen Aalsmeer.

Wat een mentale veerkracht om binnen 2 dagen de knop om te zetten en te laten zien dat het in de halve finale beker een uitglijder was

Rob Schmeits zou een heldenrol vervullen en na dertig seconden had hij zijn eerste van in totaal tien doelpunten er al in liggen. Toch was het Aalsmeer dat de leiding nam in de beginfase van de wedstrijd: 5-3 na vijf, en 8-6 na tien minuten. Daarna brak een heel sterke periode van KEMBIT-LIONS aan.

Na twintig minuten wedstrijd was de 8-6 achterstand omgebogen in een 10-13 voorsprong, onder meer door drie doelpunten van Rob Schmeits en twee benutte zeven meters van Ivo Steins. In de dekking knokten de jongens voor elke centimeter en daarachter stond Jens Dijkstra een sterke pot te keepen – zeker in de eerste helft. Na ruim een kwartier spelen kwam Rob Schmeits na zijn vijfde doelpunt onzacht in aanraking met een speler van Aalsmeer waardoor hij de rest van de eerste helft aan de kant werd gehouden. De rust brak aan met een stand van 15-17.

De tweede helft begon met vier doelpunten op rij van Jasper Adams binnen vijf minuten: 17-21. Ook hij liet zich van zijn beste kant zien en kwam tot een totaal van negen doelpunten. Het mooiste doelpunt viel tien minuten na rust. Jonas Dell werd prachtig vrijgespeeld op de cirkel en de Duitse krachtpatser scoorde 18-24.

Gelukkig kon Rob Schmeits na rust gewoon weer meespelen. De Aalsmeerse keepers René de Knegt en Marco Verbij zullen afgelopen nacht vast een paar keer gillend wakker zijn geworden van hem. Vanaf de rechterhoek knalde hij de ene kogel na de andere langs hun oren. Wat een klasbak is dat als hij in goede doen is! Bij een stand van 26-31 deed Aalsmeer een uiterste poging om de meubelen te redden en ging over op een zeer offensieve dekking. Maar wat ze ook probeerden: LIONS had steeds een antwoord klaar en de voorsprong van vier á vijf doelpunten bleef intact.

Rob Schmeits zette in de laatste minuut de kroon op zijn werk door zijn tiende (!) doelpunt van de avond te scoren. Hij werd dan ook uitgeroepen tot Most Valuable Player.

De overige doelpunten van KEMBIT-LIONS: Jasper Adams (9) Ids Eussen, Ivo Steins en Luca van Straaten (ieder 5) Jonas Dell (3) en Philip Hempel (1)

Door deze prachtige overwinning heeft KEMBIT-LIONS zich stevig aan kop van de ranglijst genesteld in de strijd om het nationaal kampioenschap.