Top Foto

KEMBIT-LIONS herstelt zich na twee nederlagen en stelt plaats in Final4 veilig

Na de nederlagen tegen Hurry Up en Volendam stond op dinsdag 14 februari de inhaalwedstrijd tegen Aalsmeer op het programma. De bus uit het bloemendorp had vertraging opgelopen, want de landskampioenen arriveerden pas toen KEMBIT-LIONS de warming up er al op had zitten.

KEMBIT-LIONS laat Aalsmeer met lege handen terug reizen naar Aalsmeer

De wedstrijd, die onder leiding stond van de gebroeders Geraerts uit Geleen, begon dan ook een klein half uurtje later dan gepland. Aalsmeer kwam het beste uit de startblokken en nam een 0-2 voorsprong. Die marge werd vooralsnog gehandhaafd maar via 4-6 stond er na een kwartier toch 8-8 op het scorebord. Dat was het begin van de periode van Ids Eussen, want aan de hand van de ‘coming man’ liep KEMBIT-LIONS uit naar 13-8. Ids zou in die eerste helft maar liefst 7 keer scoren.

Aan de kant van Aalsmeer viel de anders zo trefzekere Samir Benghanem op door het missen van enkele opgelegde kansen. Desondanks kwam Aalsmeer na de explosie van Eussen langzaam maar zeker terug tot 16-14 bij rust.

De eerste klap is een daalder waard moet LIONS in de rust gedacht hebben. Het werden zelfs drie klappen (19-14) en de ene aanval was nog schitterender dan de andere. De dekking van Aalsmeer stond er met open mond naar te kijken. Aalsmeer deed nog wat terug in de persoon van Trainavicius maar KEMBIT-LIONS was niet te stoppen.

De jongens gingen gewoon door met toveren en liepen uit naar 24-15 halverwege de tweede helft. Het was vooral Robin Leunissen die in die fase opviel met een aantal schitterende doelpunten na al even prachtige aanvallen. Voor het thuispubliek was het smullen geblazen, maar voor Aalsmeer-coach Bert Bouwer was het kennelijk het sein om de handdoek in de ring te gooien. Sterspelers Benghanem en Trainavicius werden definitief naar de kant gehaald. Ook aan de kant van KEMBIT-LIONS werd in het laatste kwartier flink door gewisseld en het was Joris Baart die voor het slotakkoord zorgde met vier enorme knallen.

Het publiek was de grote winnaar en Ids Eussen werd volkomen terecht gekroond tot man van de wedstrijd. KEMBIT-LIONS had een prachtige wedstrijd gespeeld en het was indrukwekkend hoe coach Christoph Jauernik de ploeg weer op de rails gezet heeft na de twee recente nederlagen. Nog steeds zonder Joao Ramos werd de plaats in de Final4 op overtuigende wijze veilig gesteld.

Ids Eussen werd bij KEMBIT-LIONS de topscorer van de avond met 9 doelpunten. De andere treffers kwamen van Robin Leunissen (7), Jonas Dell (5), Joris Baart (4), Ivo Steins. Luca van Straaten en Jasper Adams (elk 2), en Philip Hempel en Rob Schmeits (ieder 1).

Man of the Match: KEMBIT-LIONS Ids Eussen en bij Aalsmeer Trainavicius

Fotografie: FotoReza LIONS - Aalsmeer