Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS is niet in gevaar geweest tegen Hurry Up, duidelijke overwinning.

Zaterdag 12 september, de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in de HandbalNL League waarbij slechts 5 teams vertegenwoordigd zijn, werd in een Corona-proof gemaakte Stadssporthal de wedstrijd KEMBIT-LIONS tegen Hurry Up uit Zwartemeer gespeeld.

KEMBIT-LIONS maakte een professionele indruk en was te sterk voor Hurry Up, Pieter Strauven Man of the Match

Iedere bezoeker, zowel sponsoren, genodigden, bestuursleden, vrijwilligers, supporters, pers moesten zich van te voren via een apart ticketsysteem inschrijven en de barcode, die per mail op naam ontvangen werd, bij de ingang laten scannen. Bij deze wedstrijd waren 353 bezoekers aangemeld. Aanmelden kan tot 1 seconde voor aanvang van de wedstrijd gebeuren zolang het maximale aantal bezoekers van 450 nog niet bereikt is. Vanwege de Corona regels mogen er 450 personen binnen. Looppaden, nieuwe in- en uitgangen waren gemaakt, diverse bewegwijzering op de muren aangebracht, zelfs een aparte EHBO is ingericht, alles Corona-proof.

Hurry Up die getraind en gecoacht worden door oud bondscoach Joop Fiege, die vanwege een verkoudheid ontbrak en voor het zekere is thuisgebleven, kwam als koploper naar Sittard. Hurry Up dat de eerste wedstrijd gewonnen van Volendam, terwijl KEMBIT-LIONS uit gelijk heeft gespeeld in en tegen Aalsmeer.

Klokslag 19.00 uur werd de wedstrijd door de scheidsrechters Remmerswaal en Hommen aangefloten. Limburg LIONS speelden geconcentreerd en straften de foutjes die Hurry Up maakte genadeloos af. Hurry Up kwam in deze wedstrijd ook geen enkele keer op voorsprong. Met tussenstanden van 12-5, 15-8, en 18-11 kon LIONS de wedstrijd geheel naar zijn hand zetten. In de laatste 5 minuten van de eerste helft werd het spel aan beide zijden wat slordiger. Ruststand werd bepaald door Luca van Straaten die in de allerlaatste seconde er 14-8 van wist te maken.

De tweede helft vertoonde het zelfde beeld. De tweede helft ging wel redelijk gelijk op en zowel KEMBIT-LIONS als ook Hurry Up bleven om en om scoren. De score liep gestaag op tot de 33-27 eindstand bereikt werd. Vermeldenswaardig zijn de doelpunten van Ivo Steins en Pieter Strauven, die met een achterwaarts gegooide bal wisten te scoren.

Man of the Match bij KEMBIT-LIONS werd Pieter Strauven. Bij Hurry Up werd Ulisses Ribeiro als beste speler aangewezen.

Strafworpen KEMBIT-LIONS 4, waarvan 2 gestopt, Hurry Up 1.
Tijdstraffen KEMBIT-LIONS 5, Hurry Up 7.

Doelpunten KEMBIT-LIONS:  Joris Baart 8, Joâo Ramos 6, Pieter Strauven 5, Rob Schmeits 4, Ivo Steins 3, Jasper Adams 3, Bjorn Marquardt 2, Luca van Straaten 1, Serge Heijnen 1.

Doelpunten Hurry Up:  Sjoerd Boonstra 5, Thiago Azenha 5, Dragan Vrgoc 4, Ulisses Ribeiro 3, Petar Paljic 3, oud Lions speler Sverre Janssen 2, Bennie Vermeer 2, Harm Meijer 1, Rene Jaspers 1, Ronald Suelman 1.