KEMBIT-LIONS kampioen BENE-League 2021-2022

Afgelopen weekend 27 maart 2022 is KEMBIT-LIONS kampioen geworden van de BENE-League, door in de finale met overmacht te winnen van topfavoriet Sezoens Achilles Bocholt.

Ids uitgeroepen tot de beste player of the weekend Final4 2022

Limburg LIONS speelden zaterdag 26 maart in de halve finale nog een thriller tegen Green Park/Aalsmeer. Een verlenging moest er uiteindelijk aan te pas komen om de finalist te kennen, ruststand 13-12, eindstand reguliere speeltijd 31-31, definitieve eindstand na 2 keer 5 minuten verlenging 37-36.

Zondagmiddag 16.00 uur stonden de nummers 1 en 2 van de BENE-League competitie tegen elkaar in de finale van de Final4. Na 30 minuten spelen stond er een magere 12-13 stand op het scorebord. Er werd aan twee zijden ontzettend goed verdedigd waardoor de keepers hun percentages konden pakken. Jonas, Jasper, Martijn vormden een super trio waardoor Bocholt niet tot scoren konden komen. Na 60 minuten waren de mannen van onze technische staf;  Christoph, Lambert, Bjorn, en Luuk de overtuigde winnaar 29-22.

Het was een topprestatie omdat mede ervaren spelers zoals Joris, João, Ivo niet of niet geheel fit konden deelnemen aan deze finale. De jonge spelers hebben het ontzettend goed opgepakt en Bocholt het nakijken gegeven.

Onder regie van Pieter werd Bocholt diverse malen voorbij gelopen en wist Pieter ook zelf zijn kansen te verzilveren. Na 45 minuten was de pijp leeg bij Bocholt en wist KEMBIT-LIONS meer afstand te nemen en de wedstrijd professioneel uit te spelen.

Enkele jonge spelers zoals Scott, Ids, Robin, Martijn, die nog nooit een Final4 hebben gespeeld, stegen boven hun eigen verwachtingen uit. Na 7 finale jaren gespeeld te hebben werd de eerste prijs van het seizoen binnen gehaald.

Voor de tweede keer in de historie kan Limburg LIONS zich BENE-League kampioen noemen en de door alle clubs zo begeerde beker in ontvangst nemen.

Een schitterend resultaat voor het talentvolle team, dat eerst mag genieten van dit succes voordat de knop komende week al wordt omgezet naar het volgende doel: de HandbalNL League.

Op 2 april om 20.00 uur staat de eerste thuiswedstrijd op het programma en zal Quintus de tegenstander zijn.