Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

KEMBIT-LIONS kan pas in de tweede helft het verschil maken tegen HC Atomix

Wat op papier een gemakkelijke wedstrijd diende te worden bleek in de praktijk even anders.

De uitwedstrijd tegen AtomiX werd maar liefst met 23 doelpunten verschil gewonnen 40-17. AtomiX staat laatste in de BENE-League met slechts 4 punten, dus naar verwachting zou KEMBI-LIONS een gemakkelijke avond hebben, maar niets was minder waar.

Hoe kun je toch een wedstrijd onderschatten

In de eerste helft ging de score constant op en neer, dan weer een voorsprong voor KEMBIT-LIONS, dan weer AtomiX. LIONS sloeg heel even een gaatje van 2 doelpunten 4-2, maar AtomiX deed niet onder en draaide de score weer om 6-8. AtomiX heeft duidelijk progressie gemaakt. Ze speelden met overtuiging en de selectie was weer zo goed als compleet.
De mannen van Lars Bertels waren gebrand en niet van plan om weer tegen zo’n grote nederlaag op te lopen. In de eerste helft liet LIONS AtomiX veel te veel ruimte en konden de opbouwers en de cirkelspelers volop scoren. De dekking van KEMBIT-LIONS stond niet goed en dat blijkt ook wel uit de ruststand 17-16, nog net in het voordeel van KEMBIT-LIONS.

In de eerste helft, 3 minuten voor rust, kreeg Roel Adams de derde keer 2 minuten (een rode kaart) en mocht toen al de tribune opzoeken. De dekking stond al niet goed en nu moest je ook nog zonder Roel verder. Het was dan ook even afwachten hoe Christoph dit ging oplossen. Voor broer Jasper was het duidelijk dat hij niet meer gewisseld zou kunnen worden. Hij kon ook niet nog eens gemist worden in de dekking.

De wedstrijd werd geleid door de heren Desmet en De Weerdt, die het nogal eens moesten ontgelden bij de Belgische “supporters”. Er werden in totaal 12 tijdstraffen gegeven. AtomiX kreeg er 8 waarvan 6 in de 2de helft, KEMBIT-LIONS kregen er 4 waarvan 3 op naam van Roel Adams.
Er werden in totaal 5 strafworpen uitgedeeld, 4 voor AtomiX en 1 voor KEMBIT-LIONS. Alle strafworpen werden benut aan de zijde van AtomiX door Merlijn Wauters en Rob Schmeits gooide de ene ook mooi raak.

De felheid en fitheid van AtomiX nam in de tweede helft wat af waardoor LIONS langzamerhand afstand kon nemen. Het was jammer voor het spel want hoe AtomiX in de eerste helft zowel aanvallend als in de dekking stonden te spelen, was mooi om te zien.
Vanaf 22-20 was het echt op bij AtomiX en kon KEMBIT-LIONS de voorsprong vergroten naar 27-20. Uiteindelijk werd het een 37-27 overwinning voor de mannen van Christoph Jauernik en Lambert Schuurs.

Opmerkelijk was het doelpunt van doelman Mike Kusters, een zgn. empty netter, en de 3 doelpunten van onze talentvolle speler uit LIONS 2, Koen van Dijk. Koen heeft een voortreffelijk debuut in het eerste team gemaakt.

Man of the Match bij AtomiX werd Toon de Vis en bij de KEMBIT-LIONS João Ramos.

Doelpunten KEMBIT-LIONS: João Ramos 10, Rob Schmeits 6, Ivo Steins 5, Joris Baart 5, Koen van Dijk 3, Lino Janssen 3, Jasper Adams 2, Mike Kusters 1, Serge Heijnen 1, Bram Versteegden 1.

Doelpunten AtomiX: Toon de Vis 8, Merlijn Wauters 8, Piotr Maslowski 4, Igor Beckers 2, Gaetan van Haessendonck 2, Louis Delpire 1, Bert Bisschops 1.