KEMBIT-LIONS kan tevreden zijn over de voorbereiding

De laatste in een reeks oefenwedstrijden, op zaterdag 28 augustus een bezoek aan TV Emsdetten. Wederom een sterke tegenstander uit de Duitse 2de Liga. Een team waar menig Nederlandse topspeler in het verleden heeft gespeeld.

Start BENE-League thuis 4 september, gelukkig spelen we weer met publiek.

Ook onze Jasper heeft er meerdere seizoenen rondgelopen. Met de bus van Heijthuijzen reisden we tijdig af naar Noordrijn-Westfalen. We werden, zoals bij elke uitwedstrijd, culinair goed verzorgd door Versmarkt Neerbeek. Aankomend in de hal, zie je wederom de professionele Duitse uitstraling van de aangeklede accommodatie.

Helaas konden we niet compleet aantreden. Jonas is nog herstellende van een kleine blessure en Ids en Jens hadden nog een wedstrijd rust gekregen. Verder was de selectie compleet.

Vanaf de beginfase was het pittig. De 2de Liga is van hoog niveau, complete spelers op alle posities, goed uitgebalanceerde teams en spelen doorgaans al jaren samen. Met de dag zie je dat onze eigen spelers progressie maken en dat ze ook op dit niveau kunnen meedraaien. Echter we zijn er nog niet. De overgang is groot voor enkele spelers en die hebben iets meer tijd nodig om aan te haken.

Het was wederom een gelijk opgaande wedstrijd. Na 15 minuten moesten we Emsdetten laten gaan en hebben vele spelers ervaren hoe belangrijk het is om op dit niveau 100% bij de les te blijven. Je kunt je geen foutje permitteren of het wordt afgestraft. Ook spelen met te veel respect voor de tegenstander is een grote valkuil. Ook hier moet je leren mee om te gaan.
De ruststand werd door TV Emsdetten bepaald op 17-9.

In de 2e helft moest er uit een ander vaatje getapt worden om niet van het veld gespeeld te worden. Gelukkig hebben we veel veerkracht en is team mentaal sterk. De schouders werden er nog eens goed onder gezet. Er werd nu een versnelling hoger gespeeld, de schroom viel van het team af. De dekking stond veel beter en we waren veel scherper in de afronding, 21 doelpunten in de tweede helft, waardoor we de achterstand konden verkleinen en weer terug kwamen in de wedstrijd.

Toch was de opgelopen achterstand, 8 punten in de eerste helft, een te grote kloof om die te dichten. We hebben wel de tweede helft winnend afgerond maar helaas toch over 60 minuten verloren met 5 verschil 35-30.

Met een tevreden gevoel hebben we Emsdetten verlaten en de voorbereiding afgerond.

Er zijn genoeg aandachtspunten waar nog aan gewerkt moet worden maar we zien ook heel veel positieve ontwikkelingen, veel progressie bij de nieuwe en jonge spelers die het gat met de ervaren spelers steeds meer dichten.

Goals: Ramos 5, Joris 8, Pieter 2, Ivo 1, Robin 3, Rob 2, Serge 3, Luca 3, Jasper 2, Koen 1

Volgend weekend zaterdag 4 september spelen we thuis in de Stadssporthal om 20.00 uur en gaat de BENE-League van start. JD Techniek/Hurry up uit Zwartemeer zijn onze gasten.