KEMBIT-LIONS krijgt de punten niet cadeau in Panningen

Drie kwartier heeft KEMBIT-LIONS zaterdag 3 december hard moeten werken voor de overwinning tegen Herpertz/BEVO HC. Het zit Bevo niet mee dit seizoen. De laatste twee wedstrijden hadden ze met flinke cijfers verloren van Hubo en Aalsmeer.

Herpertz/BEVO HC bleef vechten tot de laatste minuut. KEMBIT-LIONS had meer mogelijkheden om door te wisselen

Aan het duel met KEMBIT-LIONS begon de ploeg uit Panningen dan ook op een tiende plaats met slechts 6 punten. LIONS begon het duel op een riante tweede plaats met 21 punten. KEMBIT-LIONS ging goed van start en na een door Jelte Hiemstra benutte break stond er binnen 5 minuten al een 1-4 voorsprong op het bord. Maar tegen LIONS weet BEVO altijd extra krachten aan te boren en na 15 minuten was de stand weer gelijk: 10-10. Bij 12-10 kwam BEVO zelfs even op voorsprong maar dat werd door LIONS snel teniet gedaan. Ids Eussen maakte 12-11 en daarna zagen we een fantastische stop van Jens Dijkstra bij een open kans op de cirkel voor BEVO.

Uit de tegenaanval die daarop volgde scoorde Jasper Adams meteen de gelijkmaker. Na nog een mooie stop van Jens liep KEMBIT- LIONS meteen door naar 12-16. Dat 16e doelpunt kwam van Jelte Hiemstra na misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Toen Joao Ramos kort daarna de 12-17 maakte leek de Vorentscheidung gevallen. Maar niets was minder waar dan dat. Na een gemiste 7 meter van Tobias Weiler (zeldzaamheid) brak de rust aan met een minimale voorsprong van 18-19 voor de ploeg uit Sittard-Geleen.

De tweede helft begon met slordig spel en slecht afronden aan beide kanten en na 4 minuten spelen kwam BEVO door een benutte strafworp toch weer op gelijke hoogte. Via twee knallen van Robin Leunissen, een mooie actie door de dekking van Ivo Steins en twee scores van Rob Schmeits liep KEMBIT-LIONS weer vier doelpunten uit naar 20-24. Daarna werd over en weer gescoord en kreeg LIONS twee strafworpen die door de bank van BEVO heftig werden betwist. In beide gevallen hield Robin Leunissen het hoofd koel ondanks het tumult. BEVO was uitermate taai en met nog een kwartier op de klok hadden de Noord Limburgers de zaak opnieuw weten te repareren tot 28-30. Toen was LIONS het zat en onder meer door drie doelpunten van de zeer gedreven spelende Ivo Steins werd na 52 minuten het definitieve gat geslagen: 30-35. De buzzer klonk bij 35-38.

KEMBIT-LIONS had harder moeten werken dan de stand op de ranglijst zou doen vermoeden maar de vreugde was er niet minder om. Positief was ook dat Luca van Straaten weer wat speelminuten kon meepakken en zelfs een keer scoorde. BEVO doelman Arjan Versteijnen werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS was Robin Leunissen (8).

De overige doelpunten KEMBIT-LIONS: Ivo Steins (6), Ids Eussen en Rob Schmeits  (ieder 4), Jasper Adams, Jonas Dell, Jelte Hiemstra en Joao Ramos (ieder 3), Joris Baart, Luca van Straaten en Tobias Weiler (ieder 1).